Δεν γνωρίζουν, όμως, ότι αυτό το χαρτάκι αποτελεί ένα από τα μοναδικά «όπλα» τους σε περίπτωση που πέσουν θύματα ενός επιτήδειου.
Ανεξέλεγκτες είναι οι διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο της νοθείας στα καύσιμα, προκαλώντας την πλήρη επαγρύπνηση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών.
Ως νοθευμένο λογίζεται το καύσιμο στο οποίο έχει γίνει πρόσμιξη με άλλο τύπο καυσίμου, διάφορες χημικές ενώσεις ή ακόμη και με νερό, με στόχο να αυξηθεί το κέρδος ανά λίτρο του επιτήδειου ιδιοκτήτη του πρατηρίου ή του παρόχου του καυσίμου προς το βενζινάδικο.
Ένα από τα πιο συχνά και επικίνδυνα είδη νοθείας είναι το τολουόλιο, το οποίο έχει καταστροφικές συνέπειες και για τον κινητήρα των αυτοκινήτων, δεδομένου ότι είναι διαβρωτικό και αποσυνθέτει όλα τα ελαστομερή του μοτέρ, όπως είναι οι τσιμούχες, οι φλάτζες, τα σωληνάκια κ.λ.π. Η βλάβη που μπορεί να προκληθεί στον κινητήρα ενδέχεται να είναι καταστροφική, με την οικονομική επιβάρυνση του θύματος να ανέρχεται σε εκατοντάδες ευρώ.
Κάθε καταναλωτής κατά την αποπληρωμή καυσίμου καλό είναι να κρατάει την απόδειξη όπου αναγράφονται ιδιαίτερα χρήσιμα στοιχεία όπως είναι η ημερομηνία, το είδους καυσίμου και τα λίτρα που εισήλθαν στο ρεζερβουάρ.
Εφόσον, λοιπόν, αποδειχθεί ότι ο πρατήριο διακινούσε νοθευμένα καύσιμα, η απόδειξη μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η απόδειξη μπορεί να φανεί σωτήρια και σε περίπτωση που θεωρούμε πως η αντλία έχει «κλέψει» τοποθετώντας στο ρεζερβουάρ του ΙΧ μας μεγαλύτερη ποσότητα από τη χωρητικότητα του τελευταίου.
Φυσικά, μια απόκλιση 5 λίτρων (55 λίτρα καύσιμο σε ρεζερβουάρ 50 λίτρων) ενδέχεται να είναι φυσιολογική δεδομένου ότι ο σωλήνας /λαιμός ανεφοδιασμού του ρεζερβουάρ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χωρέσει έως 5 λίτρα.
Σε περίπτωση, ωστόσο, που η απόκλιση είναι μεγάλη – επί παραδείγματα γέμισμα με 60 λίτρα σε ρεζερβουάρ χωρητικότητας 45 λίτρων- τότε ίσως έχουμε πέσει θύμα ενός επιτήδειου πρατηριούχου και η απόδειξη είναι ένα εκ των μοναδικών όπλων για να κινηθούμε εναντίον του.
Πηγή: carandmotor – freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηράκλειο: Στη φυλακή τα τρία αδέλφια μετά την απολογία τους για το μακελειό στα Βορίζια
- Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει αύριο σε εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών
- ΠΑΣΟΚ για διακοπή λειτουργίας μετρό Θεσ/νίκης: «Η κυβέρνηση παραδίδει έργα χωρίς τον απαιτούμενο σχεδιασμό»
- Σπάνιο θέαμα μια φορά στη ζωή: Βρέθηκε λευκό τσακάλι στην Τριφυλία της Μεσσηνίας
- Πρόβατο που φοράει…πάνες κάνει βόλτα με επιβατικό τρένο υψηλής ταχύτητας! vid
- Κέρκυρα: Καταιγίδες πλήττουν το νησί – Κατέρρευσε τοιχίο και καταπλάκωσε αυτοκίνητα
- Μυστηριώδες σπάνιο μωβ θαλάσσιο σαλιγκάρι ξεβράστηκε σε παραλία της Καλιφόρνια
- Ένα εκπληκτικό φαινόμενο: Ο ήλιος που δύει διαπερνά μια φυσική “αψίδα” δημιουργώντας κάτι μοναδικό, vid
- ΠΟΜΙΔΑ: Ζητά την εξίσωση της αναλογίας μεταξύ δαπανών εργασίας και υλικών στο 50%-50%
- Ανακαλύφθηκε κρατήρας αστεροειδούς πλάτους 9 χιλιομέτρων κάτω από τον πυθμένα του Ατλαντικού









