Κλειδώνει το food pass για τις αρχές του 2023, το νέο επίδομα τροφίμων που θα βοηθήσει τις ευάλωτες οικογένειες να κάνουν τα ψώνια τους στο σούπερ μάρκετ ενώ σκέψεις υπάρχουν να επεκταθεί και σε φούρνους, μίνι μάρκετ αλλά και κρεοπωλεία.
Θα αφορά αγορές τροφίμων από σούπερ μάρκετ, ενώ δεν αποκλείεται, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, να μπουν στη λίστα και κρεοπωλεία και άλλα καταστήματα τροφίμων όπου θα μπορεί να εξαργυρωθεί το κουπόνι, εάν και εφόσον τελικά μοιραστεί.
Κριτήρια και δικαιούχοι για Food Pass
Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τον Ιανουάριο ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στις οικογένειες με πολλά παιδιά, με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.
Το επίδομα για τρόφιμα θα ανέρχεται περίπου στα 100 ευρώ με 150 ευρώ, με το ποσό να προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.
Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν, πως θα υπάρχουν και περιουσιακά κριτήρια βάσει της δήλωσης Ε9 που έκαναν για το 2021 οι δικαιούχοι.
Εφόσον δοθεί το συγκεκριμένο βοήθημα – voucher θα γίνει μέσω αιτήσεων στο vouchers.gov.gr όπως ακριβώς και με τους δύο κύκλους του fuel pass.
(dikaiologitika – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυβερνητικές πηγές για Μ. Ανατολή: Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ανοικτός για κατ’ ιδίαν ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών
- ΔΥΠΑ: Πάνω από 145,8 εκατ. ευρώ για τακτικά επιδόματα ανεργίας στις πληρωμές Φεβρουαρίου
- Υπ. Οικονομικών: Διαχειρίσιμες οι επιπτώσεις αλλά θα εξαρτηθούν από τη διάρκεια της κρίσης στη Μ. Ανατολή
- Στέλεχος της τουρκικής αντιπολίτευσης ζητά από την Άγκυρα να λάβει μέτρα για την αεράμυνα των κατεχόμενων
- Άνδρας που δέχτηκε επίθεση από σκύλους ισχυρίζεται ότι σώθηκε από κάτι αναπάντεχο
- Ιρανοί: «Εμείς είμαστε έτοιμοι για μακρύ πόλεμο, εν αντιθέσει με τις ΗΠΑ»
- Ιράν: Τέταρτος Αμερικανός στρατιώτης νεκρός στη στρατ. επιχείρηση των ΗΠΑ
- «Ζητείται προσωπικό» στη Χαλκιδική: 9 στις 10 επιχειρήσεις δηλώνουν δυσκολία στην εύρεση εργαζομένων
- «Έκρηξη» στις πανευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου – Προς νέο ράλι ανατιμήσεων;
- Κυρ.Μητσοτάκης για κρίση στη Μ. Ανατολή: «Πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών»









