Επίδομα θέρμανσης: Αλλάζουν τα περιουσιακά κριτήρια, αυξάνονται τα ποσά – Ποιοι θα λάβουν έως 1600 ευρώ

Αλλαγές στα κριτήρια αλλά και στο ανώτατο όριο επιδόματος θέρμανσης που θα εισπράξουν οι δικαιούχοι φέρνει η αδιάκοπη κούρσα των τιμών στην ενέργεια.

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει υπουργική απόφαση με την οποία το επίδομα θα κυμαίνεται από 100 έως και 800 ευρώ (από 700 που ήταν ο αρχικός υπολογισμός) στέλνοντας έτσι στα 1.600 ευρώ το επίδομα θέρμανσης για όσους φέτος χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά πετρέλαιο θέρμανσης και ως εκ τούτου εισπράξουν διπλό επίδομα.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στα περιουσιακά κριτήρια, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «πειράξει» το κριτήριο για τον άγαμο να αυξάνεται από 180.000 σε 200.000 ευρώ.

Αναφορικά με τα εισοδηματικά κριτήρια, θα «τρέχουν» με δυο ταχύτητες καθώς για τους νέους δικαιούχους, χωρίς αύξηση παραμένουν στα περσινά επίπεδα των 14.000 ευρώ για τον άγαμο και των 20.000 ευρώ για τον έγγαμο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Για τους παλαιούς δικαιούχους το εισοδηματικό όριο αυξάνεται αντίστοιχα σε 16.000 και 24.000 ευρώ. Στα καύσιμα που επιδοτούνται προστίθεται και η η μπλε κηροζίνη η οποία χρησιμοποιείται σε σόμπες.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης η επιδότηση στην αντλία από τον κρατικό προϋπολογισμό παραμένει στο επίπεδο των 25 λεπτών (20 λεπτά συν ΦΠΑ) , χωρίς αλλαγή επί του παρόντος έως το τέλος του έτους, με δυνατότητα προσαρμογής ή επέκτασης σε συνάρτηση με τις εξελίξεις.

(Από dikaiologitika – φωτο:intime)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί