Αναπόφευκτο το νέο κύμα ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ από Σεπτέμβριο – Ανατιμήσεις ακόμα και 20% – ΒΙΝΤΕΟ

Σε νέες ανατιμήσεις οδηγούνται βασικά αγαθά από τις αυξημένες τιμές σε ενέργεια και πρώτες ύλες, προκαλώντας νέο βραχνά σε πολλά νοικοκυριά.

Στα ύψη παραμένουν οι τιμές των προϊόντων που βάζουν στο καλάθι τους τα νοικοκυριά, ενώ νέες ανατιμήσεις στα τρόφιμα ακόμη και της τάξεως του 20% αναμένονται από τον Σεπτέμβριο.

Για επώνυμο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συσκευασία ενός κιλού, η τιμή από 1,28 ευρώ την 1η Μαρτίου έφτασε την 1η Αυγούστου στα 1,86 ευρώ, αύξηση της τάξεως του 45%.

Πανάκριβο και το φρέσκο γάλα, συσκευασία ενός λίτρου, που από 1,38 ευρώ έχει εκτοξευθεί στα 1,82 ευρώ, δηλαδή έχει ανατιμηθεί κατά 31%, ενώ ένα πακέτο μακαρόνια 500 γραμ. που πριν από πέντε μήνες στοίχιζε 97 λεπτά πλέον πωλείται προς 1,20 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 23,7%.

«Καύσωνας» τιμών παρά την επιβράδυνση του πληθωρισμού μετά από 15 μήνες σύμφωνα και με τα τελικα στοιχεία της Eurostat. Στην Ελλάδα καταγράφηκε οριακή μείωση του πληθωρισμού για τον Ιούλιο στο 11,3%.

Ενέργεια που… τρομάζει

Οι λογαριασμοί της ενέργειας αποτελούν βραχνά για τους καταναλωτές, ενώ ακόμη πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση τον χειμώνα καθώς οι ανάγκες θα αυξάνονται.

Η τιμή του φυσικού αερίου συνεχίζει να καλπάζει, σημειώνοντας αύξηση 85% μέσα σε δύο μήνες, ενώ βρίσκεται σε δεκαπλάσσια επίπεδα από πέρυσι και βρίσκεται και σήμερα στα 230€/ΜWh.

«Tρομάζουν» οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, με την τιμή σήμερα να διαμορφώνεται στο αστρονομικό ποσό των 449,14€/MWH.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει σημάνει συναγερμός τόσο για την επάρκεια όσο και το ύψος των τιμών σε φυσικό αέριο και ρεύμα.

(Megatv – φωτο:eurokinissi)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί