• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Κάθαρση» στο «μαγαζί γωνία» – Σε δυσχερή θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, τι ειπώθηκε χθες (BINTEO)

«Κάθαρση» στο «μαγαζί γωνία» – Σε δυσχερή θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, τι ειπώθηκε χθες (BINTEO)

syriza
Κακό το κλίμα στην Αριστερά

Να συνέλθει από το σοκ των αποκαλύψεων προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τις εσωκομματικές διεργασίες, οι οποίες κορυφώθηκαν το Σαββατοκύριακο.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τις εργασίες της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, έστειλε το μήνυμα «προχωράμε μπροστά».

Ο επικεφαλής της Αριστεράς θέλει να υπάρξει «ανακωχή» στο εσωκομματικό μέτωπο, καλώντας τα στελέχη να βρεθούν «εκεί που είναι τα προβλήματα και όχι κλεισμένοι σε έναν διαρκή εσωτερικό διάλογο».

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αφήσει εκτός του επίσημου δημόσιου λόγου του κόμματος τις νέες αποκαλύψεις γύρω από τα πεπραγμένα της περασμένης τετραετίας, με την Κουμουνδούρου να επιλέγει τη διακριτική απόσταση απέναντι στον νέο κύκλο αποκαλύψεων που είδαν το φως της δημοσιότητας, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ωστόσο, δεν είναι καθόλου εύκολο να αγνοηθούν τα ηχητικά και οι συνομιλίες, ακόμα και από σημαντικά στελέχη και δεν αποκλείεται να ζητηθεί κάθαρση για όσους αποδειχθεί ότι εμπλέκονται, καθώς ουδείς γνωρίζει πόσοι ακριβώς εντός ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν στο «παρακράτος» και στο «μαγαζί γωνία».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης,  επισήμανε πως «για πρώτη φορά ένα πολιτικό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχεται δημόσια την ευθύνη για μια συνομιλία που πράγματι σοκάρει και δίνει (η συνομιλία) στη ΝΔ και στο μιντιακό σύστημα την ευκαιρία να δημιουργήσει εντυπώσεις».

Στις ηχογραφημένες συνομιλίες Μιωνή -Παππά αναφέρθηκε χθς και η πρώην υπουργός, Έφη Ατχσιόγλου, υπεραμυνόμενη των επιχειρημάτων του πρώην υπουργού Επικρατείας, εκτιμώντας πως ο κ. Παππάς «έχει δώσει πολύ καθαρές εξηγήσεις γιατί έγινε η συνομιλία, τι ακριβώς επιδίωκε με αυτή και ανέλαβε την ευθύνη για τυχόν αστοχίες, κυρίως φραστικές, σε αυτή τη συνομιλία».

Οι δυσκολίες, να πέσουν οι τόνοι τόσο εντός, όσο και εκτός των τειχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φάνηκαν και με τον πρώην υπουργό, Παύλο Πολάκη, να πετά τα βέλη της κριτικής του προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

«Μια Τράπεζα τουλάχιστον στα χέρια του δημοσίου, αναστροφή προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, εθνική φαρμακοβιομηχανία κλπ -αυτά είναι το ΑΡΙΣΤΕΡΟ περιεχόμενο και όχι η επίκληση των αξιών της αριστεράς γενικώς και των δικαιωμάτων κυρίως» σχολίασε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταφέροντας τον πυρήνα της τοποθέτησής του στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, κοιτώντας προς τα ενδότερα.

«Δε γίνεται να μας πυροβολεί ο εχθρός με καλάσνικοφ και εμείς να κρατάμε το βασιλικό του ηθικού πλεονεκτήματος», ανέφερε.

Είναι προφανές πως ενώ ο Α.Τσίπρας θέλει να ξεχάσει το περιστατικό, αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα, καθώς οι αποκαλύψεις είναι συγκλονιστικές, όπως και οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πως το κόμμα είναι «μαγαζί γωνία».

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •