Κατακλύζεται από αλλοδαπούς η Κρήτη – Δραματική έκκληση της δημάρχου Γαύδου – ΒΙΝΤΕΟ

Παράλληλα οι αγρότες της Κρήτης ζητούν ακόμα περισσότερους ξένους για τα χωράφια...

Με προβληματισμό παρακολουθεί όλη η Ελλάδα την κατάσταση στην Αίγυπτο καθώς οι μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη και την Γαύδο συνεχώς ενισχύονται και δεν σταματούν, ενώ την ίδια ώρα έρχονται «νόμιμα» ξένοι για να δουλέψουν στα κρητικά χωράφια!

Η κατάσταση μοιάζει αποπνικτική για την ελληνική μεγαλόνησο, καθώς η «εισβολή» γίνεται από 4 σημεία (ΕΔΩ)!

Δείτε την δήμαρχο Γαύδου να απευθύνει δραματική έκκληση:

Ανησυχεί και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης για την κατάσταση:

Την ίδια ώρα όμως οι Κρήτες αγρότες ελλείψει εργατικών χεριών ζητούν χιλιάδες αλλοδαπούς στα χωράφια τους!

Όπως μεταδίδεται, μόνο στην αγροτική Ιεράπετρα εκτιμάται ότι ζητούνται τουλάχιστον 9 μήνες τον χρόνο γύρω στους 5.000 εργάτες γης!

Μάλιστα γίνεται λόγος για πρόβλημα, το οποίο δεν είναι το πόσες άδειες για εργάτες γης εγκρίθηκαν, αλλά πόσες προσκλήσεις εργατών γης πέρασαν την ελληνική γραφειοκρατία και δεν απορρίφθηκαν από τις κατά τόπους Πρεσβείες. Με άλλα λόγια ζητούν ακόμα περισσότερους αλλοδαπούς και διαμαρτύρονται όταν αυτοί δεν έρχονται!

Όπως αναφέρεται:

Με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, τροποποιείται η προηγούμενη απόφαση που αφορά τον “Καθορισμό ανώτατου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία πολιτών τρίτων χωρών για τα έτη 2023 και 2024”, ανά Περιφέρεια. Τα ανώτατα όρια αυξήθηκαν σε 7 Περιφέρειες, ως εξής: Στην Κρήτη 1.000, στην Αττική 650, στην Δυτική Μακεδονία 320 και 680 για εποχικές εργασίες, στην Κεντρική Μακεδονία 800 και 4.000 για εποχικές εργασίες, στο Βόρειο Αιγαίο 52, στην Στερεά Ελλάδα 1.500 και στην Δυτική Ελλάδα 2.000.

«Νόμιμοι» και παράνομοι κατακλύζουν το νησί με τις συνέπειες να παραμένουν για την ώρα άγνωστες!

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί