Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Όλα τα κόμματα έβαλαν το χέρι τους για τη φοροεπιδρομή στους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Ο κοινωνικός αυτοματισμός που καλλιεργείται από την κυβέρνηση, αφήνει στο απυρόβλητο τον πραγματικό ένοχο, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

   «Βάζετε δηλαδή τον λαό να τσακώνεται για τα ψίχουλα και όχι για το καρβέλι, που καθημερινά του κλέβει το κεφάλαιο από το τραπέζι του. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθείτε να συγκαλύψετε τον βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα του φορολογικού συστήματος, ενός φορολογικού συστήματος που έχετε συμβάλει όλοι σας για να διαμορφωθεί. Στόχος σας είναι να συγκαλύψετε τις σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, τη συνταγματική κατοχύρωση των απαλλαγών για τους εφοπλιστές. Και μάλιστα, όταν το ΚΚΕ πρότεινε να καταργηθούν αυτές, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψηφίσατε ‘όχι’», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος. 
 
Όλες οι κυβερνήσεις και όλα τα κόμματα, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, έβαλαν το χέρι τους για το νομικό οπλοστάσιο που προστατεύει τη φοροδιαφυγή με τον αναβαλλόμενο φόρο, με τις συνεχείς μειώσεις των φορολογικών συντελεστών των ανωνύμων εταιρειών, των μερισμάτων, με τις τριγωνικές συναλλαγές. 

   «Όλα τα κόμματα είναι εκπαιδευμένα στο να διαμορφώνουν συνθήκες φοροεπιδρομής στους επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενους, όπως η περαίωση στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, η συνάφεια, τα αντικειμενικά κριτήρια που εφαρμόστηκαν από διάφορες κυβερνήσεις στο παρελθόν για τους αυτοαπασχολούμενους, η κατάργηση του αφορολόγητου», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.  

ΑΠΕ-ΜΠΕ/eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί