«Καμπανάκι» ΠΟΕΔΗΝ για τις ελλείψεις προσωπικού στα ψυχιατρικά νοσοκομεία – Περιστατικό ξυλοδαρμού από ασθενή

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στα ψυχιατρικά νοσοκομεία αλλά και περιστατικό ξυλοδαρμού νοσηλευτών από ασθενή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «την Κυριακή το απόγευμα ένα 17χρονο παιδί με νοητική υστέρηση προσήλθε στο εφημερείο του νοσοκομείου ως εκούσιο περιστατικό. Τελικά με διαδικασίες του πατέρα του εισήχθη σε τμήμα οξέων περιστατικών ως ακούσιο περιστατικό.

Μία ώρα μετά την εισαγωγή του επιτέθηκε μαζί με το πατέρα του που ήταν μαζί του στο τμήμα στους δύο νοσηλευτές βάρδιας. Τους τσάκισαν στο ξύλο. Από τύχη ζουν. Η νοσηλεύτρια και ο νοσηλευτής βάρδιας με κατάγματα και κακώσεις μεταφέρθηκαν για αντιμετώπιση σε εφημερεύον γενικό νοσοκομείο.

Το 17χρονο παιδί με νοητική υστέρηση δεν φταίει σε τίποτα. Ο πατέρας του όμως που επιτέθηκε και χτύπησε τους νοσηλευτές είναι απαράδεκτος. Μπορεί να ήταν σε πανικό αλλά δεν δικαιολογείται. Πρέπει να του επιβληθεί μήνυση απο το Νοσοκομείο».

«Οι ελλείψεις του προσωπικού είναι τραγικές. Το 60% των οργανικών θέσεων είναι ακάλυπτες. Δύο νοσηλεύτριες σε κάθε τμήμα για 30 ασθενείς. Το 40% των οργανικών θέσεων γιατρών ακάλυπτες. Εκλεισε η εφημερεία ενός τμήματος οξέων με απόφαση της διοίκησης λόγω έλλειψης γιατρών. Εαν δεν προσληφθεί προσωπικό θα θρηνήσουμε συναδέλφους νοσηλευτές από επιθέσεις ασθενών που είναι καθημερινό φαινόμενο. Μεροκάματο του τρόμου. Τελικά ο 17χρονος με νοητική υστερηση σε μια ώρα πήρε εξιτήριο. Τέτοιος σχεδιασμός;», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

(με πληροφορίες από ieidiseis. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί