Καληνύχτα Ελλάδα: Περίπου 100.000 ζώα έχουν πνιγεί μέχρι στιγμής – ΒΙΝΤΕΟ «γροθιά» στο στομάχι

«Όταν θα φανούν οι ελλείψεις στο καθημερινό τραπέζι θα διαπιστωθεί η ζημιά»!!!

Περίπου 1000.000 ζώα έχουν χαθεί, από τις πλημμύρες που σάρωσαν την Θεσσαλία και μέρος της Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις οι απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο είναι τεράστιες. Και όπως ανέφερε ο δήμαρχος Τυρνάβου «αν δεν υπάρξει άμεση βοήθεια σε ζωοτροφές τότε όσα επέζησαν από την θεομηνία θα χαθούν από ασιτία», ενώ όπως έχετε διαβάσει στο ΕΛ, έχουν ήδη την λύση έτοιμη (ΕΔΩ)!

«Στον Τύρναβο, εμείς δεν είχαμε καταστροφές σε σπίτια από τα ορμητικά νερά της καταιγίδας. Καταφέραμε και σταματήσαμε τα νερά στα πέντε μέτρα από τους πρώτους οικισμούς του Αμπελώνα και του Βρυότοπου. Και καταφέραμε μόνοι μας να σώσουμε 25.000 πρόβατα. Ούτε ένα ζώο μας δεν χάθηκε. Ομως αυτά έχουν φύγει πλέον από τα μαντριά τα οποία καταστράφηκαν. Και πλέον έχουμε μεγάλη έλλειψη σε ζωοτροφές αλλά και σε χώρους. Που θα μπορέσουμε να κρατήσουμε πλέον τα ζώα», διερωτάται μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο FM 104,9” ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας.

«Μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες χάθηκαν και δυστυχώς είναι η περίοδος της παραγωγικής διαδικασίας. Τώρα αρχίζουν τα πρόβατα να γεννούν. Άρα χρειάζονται άμεσα ζωοτροφές και χώρους για να μεταφέρουν τα ζώα. Τα έχουν μέσα στα πάρκα και σε χώρους στον Αμπελώνα. Δεν ξέρουν που να τα πάνε. Κάποιοι κτηνοτροφικοί σύλλογοι από άλλες περιοχές της χώρας ανταποκρίθηκαν και μας έστειλαν (ζωοτροφές) και εμείς προσπαθούμε να αγοράσουμε. Αλλά 25.000 πρόβατα είναι πάρα πολλά. Οσοι είναι οι κάτοικοι στο δήμο μας είναι και τα ζωντανά», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τυρνάβου, καταστράφηκαν οι αγροτικοί και επαρχιακοί δρόμοι. Χιλιάδες στρέμματα αγροτικής καλλιέργειας βρίσκονται κάτω από τόνους νερού. Οι αμπελουργοί δεν μπορούν να φθάσουν στα αμπέλια τους αφού τώρα μαζεύονται τα σταφύλια.

«Όταν θα φανούν οι ελλείψεις στο καθημερινό τραπέζι θα διαπιστωθεί η ζημιά. Για αυτό πρέπει να κρατήσουμε τον Έλληνα παραγωγό στον τόπο του», τόνισε ο κ. Κόκουρας.

Άλλωστε σε βίντεο της Golden Movies (ΕΔΩ) καταγράφονται οι σπαρακτικές εικόνες από φάρμες στην Λάρισα. Νεκρά ζώα ανάμεσα σε άλλα που προσπαθούν να παραμείνουν ζωντανά χωρίς καθαρό νερό και τροφή, την στιγμή που ο περιβάλλων χώρος είναι ακόμη πλημμυρισμένος. 

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί