Πλημμύρες και τρόφιμα: Έτοιμη η «λύση» για όλους τους Έλληνες – Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ

Τα ΜΜΕ έχουν ήδη ανοίξει τον δρόμο

Γροθιά στο στομάχι είναι τα πλημμυρισμένα χωράφια στη Θεσσαλία και στην ευρύτερη περιοχή.

Το πέρασμα του Daniel μετέτρεψε τα χωράφια σε λίμνες βυθίζοντας περιουσίες ζωής κάτω από τόνους λάσπης και μπαζών.

Η κακοκαιρία Daniel προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιέργειες και σε κτηνοτροφικές μονάδες σε όλη την Θεσσαλία!

Υπάρχουν φόβοι στους καταναλωτές για ελλείψεις προϊόντων και ανατιμήσεις σε βασικά είδη!!!

Μεγάλες είναι οι ζημιές και στις καλλιέργειες που βυθίστηκαν στο νερό και έχουν κατακλυστεί από ένα παχύ στρώμα λάσπης αλλά και άμμου που παρασύρθηκε από τα ρέματα και τους χειμάρρους.

Οι επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα σημειωθούν ζημίες 3 δισ. ευρώ στο δευτερογενή τομέα, ενώ η ζημιά στο ΑΕΠ θα φτάσει τα 6 δισ. ευρώ.

Στο Θεσσαλικό κάμπο που έχει το 12% των γεωργικών εκτάσεων της Ελλάδας και καλύπτει το 5% του ΑΕΠ, υπάρχουν 65.000 απασχολούμενοι, με τις καλλιέργειες φτάνουν τα 3 εκατ. στρέμματα!!!

Τι θα γίνει με όλους αυτούς;;; Θα μπορέσει η υπόλοιπη Ελλάδα να σηκώσει το βάρος της παραγωγής, ειδικά σε μία περίοδο κατά την οποία, τα λειτουργικά έξοδα έχουν εκτοξευτεί λόγω της τεχνητής ενεργειακής κρίσης με πρόσχημα την Ουκρανία;;;;

Στην Θεσσαλία, όλα τα γεωργικά προϊόντα έχουν καταστραφεί, ενώ οι μικρές ποσότητας που σώθηκαν, δεν μπορούν να μεταφέρουν ακόμα στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με παράγοντα της αγοράς, ήδη είναι τεράστιες οι ελλείψεις στα οπωροκηπευτικά, δηλαδή μαρούλια, χόρτα, σπανάκι, κολοκύθια, ντομάτες, λόγω των καταστροφών του καύσωνα. Τώρα, μετά τις πλημμύρες, οι ελλείψεις θα είναι μεγαλύτερες.

Θα υπάρχουν δε αυξήσεις στις τιμές!!! Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν το οι φακές θα φτάσουν τα 4 ευρώ το κιλό ενώ τα φασόλια τα 5 ευρώ το κιλό. Το ντόπιο μοσχάρι μπορεί να φτάσει τα 12,50 ευρώ το κιλό, ενώ το ντόπιο αρνί θα φτάσει ακόμα και τα 1 ευρώ το κιλό.

Ποιά θα είναι η λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε!!!

Το ΕΛ θα παραθέσει απλά κάποια βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας!!!

CRISPR! Η τεχνολογία που θα τα κάνει ΟΛΑ: Από το τεχνητό κρέας μέχρι τα ΜΩΡΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ και το «ΧΑΡΑΓΜΑ»

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί