ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στην πρώτη παγκόσμια τηλεδιάσκεψη Ελλήνων Ομογενών Ιατρών για τον COVID-19.
Ο ίδιος μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Η σημερινή τηλεδιάσκεψη περισσότερων από 100 Ελλήνων γιατρών και ερευνητών από 25 χώρες είναι ένα πρώτο βήμα συντονισμού. Αλλά και πρόπλασμα για τη συγκρότηση ενός Παγκόσμιου Δικτύου Ομογενών Γιατρών-Ερευνητών. Ένας τέτοιος θεσμός θα ενίσχυε τις επιδόσεις τους ως επιστημονικών μονάδων. Θα πολλαπλασίαζε, όμως, και την εμβέλειά τους αν τις οργάνωνε σε κοινούς στόχους. Θα διεύρυνε, επίσης, το κύρος της χώρας μας. Και, βέβαια, θα τη βοηθούσε να δημιουργήσει κίνητρα, ώστε κάποια στιγμή να «επαναπατρίσει» αυτά τα πολύτιμα μυαλά της Ελλάδας.
Η παγκόσμια υγειονομική περιπέτεια προφανώς αποτελεί μία πρόκληση για όλους εσάς, προς τους οποίους στρέφεται η ελπίδα και η προσδοκία όλων. Δικαιώνει τον ρόλο σας. Αλλά και την θέση του Ιπποκράτη: Πράγματι, «είναι αδύνατον να ξέρει την ιατρική αυτός που αγνοεί τον άνθρωπο».
Γιατί ο Covid-19 απέδειξε πως κάθε απειλή αυτού του είδους δεν γνωρίζει σύνορα. Δεν επιλέγει χώρες ισχυρές ή αδύναμες. Δεν διαχωρίζει ανθρώπους με βάση τα εισοδήματά τους. Ως συλλογικός κίνδυνος, συνεπώς, απαιτεί και συλλογική λύση.
Η πανδημία, όμως, πρόσφερε χρήσιμα συμπεράσματα και στην ίδια την πολιτική.
Με πρώτο ανάμεσά τους, την ανάγκη οι κυβερνητικές αποφάσεις να στηρίζονται στη γνώση. Να «ακούν» την επιστήμη. Και, όταν χρειάζεται, να υπηρετούν και δύσκολες επιλογές. Έστω κι αν αυτές στην αρχή μπορεί να φαίνονται αντιδημοφιλείς ή ακόμα και ανεφάρμοστες.
Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα. Οι γιατροί μας και το κράτος έχουν πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία των πολιτών, αλλά και των επισκεπτών. Παράλληλα η οικονομία μας έχει ξεκινήσει και ο Τουρισμός μας κάνει τα πρώτα οργανωμένα του βήματα».
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνάντηση Κ. Γκίλφοϊλ με το μόνιμο αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ
- Το Αμπού Ντάμπι κλείνει εγκατάσταση αερίου μετά την πτώση συντριμμιών πυραύλων που αναχαιτίστηκαν
- Προσφορές και… κουπόνια αναζητούν οι Έλληνες, που περιορίζουν κι άλλο τις αγορές τους
- Η σπάνια πάθηση που αντιμετωπίζει αδέσποτο γατάκι – Το κάνει να μοιάζει με φουσκωμένο μπαλόνι (BINTEO)
- Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Μασκοφόρος άντρας μαχαίρωσε τυχαία μια μητέρα στο δρόμο – ΒΙΝΤΕΟ
- Έγινε ρουτίνα και ο πόλεμος στις μέρες μας, vid
- Γ. Αυτιάς σε Κομισιόν: «Να ανακληθεί η απόφαση της Deutsche Welle σχετικά με την κατάργηση του ελληνικού προγράμματος»
- Αγορά ακινήτων: Το 25% έως 35% των συναλλαγών σε ακίνητα υπερπολυτελείας δεν γίνεται μέσω αγγελιών
- Θα “αναστήσουν” τον Βαλ Κίλμερ για να παίξει σε νέα ταινία!
- Ο Τραμπ απειλεί να «ανατινάξει» το μεγαλύτερο κοίτασμα αερίου του Ιράν μετά τις επιθέσεις στο Κατάρ









