• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κ.Κυρανάκης για Έβρο: Ετοιμαζόμαστε για τους Τούρκους – Τι είπε για την δήλωση Δένδια (ΒΙΝΤΕΟ)

Κ.Κυρανάκης για Έβρο: Ετοιμαζόμαστε για τους Τούρκους – Τι είπε για την δήλωση Δένδια (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μας πει αν είναι υπέρ ή κατά του φράχτη»

Καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24» βρέθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Κυρανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα του Έβρου και την περιβόητη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για «μερικές χιλιάδες μέτρα».

Αρχικά ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στην κινητικότητα τις τελευταίες ώρες στον Έβρο, καθώς ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στα σύνορα:

«Όταν επίσημα χείλη της τουρκικής πλευράς έχουν πει πως μόλις τελειώσει η κρίση του κορωνοϊού ή μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα αρχίσουμε να στέλνουμε κύματα μεταναστών, εμείς οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι και αυτό ακριβώς κάνουμε. Θέλουμε ένα προχωρήσουμε στην κατασκευή του φράχτη σε όλο το μήκος της συνοριογραμμής».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μας πει αν είναι υπέρ ή κατά του φράχτη. (…) Αν ήταν Α.Τσίπρας πρωθυπουργός πριν τρεις μήνες, τότε θα έμπαιναν από τον Έβρο δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, θα εγκλωβίζονταν στην Ελλάδα και θα είχε πετύχει ο εκβιασμός της Τουρκίας», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα της βρετανικής SUN για «τουρκική εισβολή στον Έβρο», αποκάλεσε το δημοσίευμα ψευδές και άσκησε κριτική σε όσες φωνές της αντιπολίτευσης το υιοθέτησαν.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης, που βρισκόταν επίσης στο στούντιο, κάλεσε τον Κ.Κυρανάκη, να σχολιάσει την δήλωση του ΥΠΕΞ, Ν. Δένδια, για τα «λίγες δεκάδες μέτρα» καθώς και το σχόλιο της Ομάδας Αλήθειας που καυτηρίασε τα λεγόμενα του υπουργού.

 «Ο κ. Δένδιας έχει δώσει επαρκέστατες απαντήσεις σε μία μεγάλη τηλεοπτική συνέντευξη, χθες το πρωί. Το αν λέει κάτι η Ομάδα Αλήθειας ή όχι, μπορείτε να απευθύνετε το ερώτημα σε αυτούς. Το να μου χρεώνετε εμένα την Ομάδα Αλήθειας, νομίζω ότι καλό μου κάνετε, αλλά αδικείτε αυτούς που την απαρτίζουν. Κάντε λοιπόν σε αυτούς το ερώτημα αν θέλετε να μην σας χρεώνουμε και εμείς τις φωνές της αντιπολίτευσης, οι οποίες υιοθέτησαν πλήρως την τουρκική προπαγάνδα του αγγλικού δημοσιεύματος της SUN».

Δείτε το βίντεο: