Τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αναθεώρηση των ωραρίων κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη και λήψη συγκεκριμένων μέτρων σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), με επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας.
Συγκεκριμένα, με την επιστολή του, ο ΙΣΘ προτείνει:
- Να λειτουργήσουν άμεσα όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης της περιοχής, ώστε να μπορέσουν να διατηρηθούν οι οικονομικές δραστηριότητες, στο επίπεδο που είναι σήμερα (click away κλπ), ενιαία σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.
- Να αποτυπωθεί με ακρίβεια η επιδημιολογική εικόνα στην περιοχή του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου και να επιτηρείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η απομόνωση όλων εκείνων των κρουσμάτων, που αφορούν τη μετάλλαξη του ιού νοτιοαφρικανικής προέλευσης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μαζικά τεστ στην περιοχή, εκτεταμένες ιχνηλατήσεις επαφών των κρουσμάτων και άμεση διερεύνηση όλων των θετικών ευρημάτων σε ό,τι αφορά τον τύπο του ιού, από τα οποία προέρχονται, ώστε να αναχαιτιστεί άμεσα η επικράτηση του ιού νοτιοαφρικανικής προέλευσης.
- Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, να υπάρξει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ενιαία αντιμετώπιση όλης της πόλης όπως ισχύει και στην Αθήνα (9μμ) και να αναθεωρηθεί η απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή μετά τις 6μ.μ., που όπως έχει παρατηρηθεί δημιουργεί συνθήκες έντονου συγχρωτισμού στην πόλη.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πούτιν: Υπάρχουν αναφορές για πιθανή επίθεση σε αγωγούς μας στη Μαύρη Θάλασσα, vid
- ΤτΕ: Αυξημένα στα 23,6 δισ.ευρω τα έσοδα από τον τουρισμό το 2025
- Σχολή οδήγησης στο Μονακό εκπαιδεύει τους μελλοντικούς οδηγούς με τον πιο “πρακτικό” για αυτούς τρόπο (Vid)
- Πούτιν σε Δύση: Ξέρετε πώς θα καταλήξει μία πυρηνική επίθεση κατά της Ρωσίας, vid
- Οι Daft Punk κυκλοφόρησαν νέο βίντεο με αφορμή τα 5 χρόνια από τη διάλυσή τους (Vid)
- Ιράν: Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση για την καταδίκη σε θάνατο Ιρανού που σχετίζεται με τις διαδηλώσεις του Ιανουαρίου, σύμφωνα με πηγή
- Η Βρετανία επιβάλει κυρώσεις σε τηλεοπτικά κανάλια για «ρωσική παραπληροφόρηση»
- «Αιμορραγεί» η ελληνική αγορά: «Υπό του μηδενός ο τζίρος του 2025 – Αυξάνονται τα λουκέτα»
- Σόου «τεθλιμμένων» Ευρωπαίων στο Κίεβο δίπλα στον Ζελένσκι, vid
- ΠτΔ: Η Ελλάδα στήριξε εξ αρχής τον αγώνα της Ουκρανίας









