Η κρίση του κορωνοϊού διαλύει τα μικρά κόμματα

Σε δύσκολη πολιτική θέση έχουν περιέλθει τα μικρά κόμματα κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, βλέποντας τον δικομματισμό να ενισχύεται, κάτι το οποίο προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Όπως επισημαίνουν τα parapolitika.gr, σε τέτοιου τύπου κρίσεις, η τάση της κοινής γνώμης, όπως έχει διαπιστωθεί, είναι να συσπειρώνεται […]

Σε δύσκολη πολιτική θέση έχουν περιέλθει τα μικρά κόμματα κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, βλέποντας τον δικομματισμό να ενισχύεται, κάτι το οποίο προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Όπως επισημαίνουν τα parapolitika.gr, σε τέτοιου τύπου κρίσεις, η τάση της κοινής γνώμης, όπως έχει διαπιστωθεί, είναι να συσπειρώνεται γύρω από την κυβέρνηση και στον αντίποδα η αντιπολίτευση, να εισπράττει όλο το αντικυβερνητικό μέτωπο.

Από τον κανόνα αυτόν δεν έχει ξεφύγει ούτε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνουν τη μερίδα του λέοντος και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Στην πιο δύσκολη θέση βρίσκεται αναμφίβολα το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο δεν μπορεί να βρει σαφές πολιτικό αποτύπωμα κινούμενο μεταξύ των προτάσεων Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να μπορεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης με το μοναδικό που «πρωταγωνιστεί» να είναι το ΜέΡΑ 25 λόγω των εξορμήσεων του Γιάνη Βαρουφάκη στην Αίγινα.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί