Η ελληνική κυβέρνηση ακούει; 3 μέτρα που θα τελείωναν με συνοπτικές διαδικασίες το μεταναστευτικό

Μέχρι και η Πολωνία μας «βάζει τα γυαλιά».

Την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, το Sejm, το πολωνικό Κοινοβούλιο, ενέκρινε μία τροπολογία για όσους αλλοδαπούς εισέρχονται παράνομα στη χώρα.

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 244 βουλευτές, 178 ήταν κατά, 23 απείχαν (κλασικά η αριστερά απέρριψε την τροπολογία). Οι νέοι κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ την επομένη της ημερομηνίας δημοσίευσης.

Σύμφωνα με την τροπολογία, ένας αλλοδαπός που κρατείται αμέσως μετά την παράνομη διέλευσή του από τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., με απόφαση του διοικητή της συνοριοφυλακής, θα υποχρεώνεται να εγκαταλείψει το έδαφος της Δημοκρατίας της Πολωνίας.

Από την άλλη πλευρά, ο προϊστάμενος του Γραφείου Αλλοδαπών μπορεί να αγνοήσει την αίτηση διεθνούς προστασίας εάν αυτή υποβλήθηκε από κρατούμενο αλλοδαπό αμέσως μετά τη διέλευση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ (με τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία).

Κοινώς όσοι δεν έρχονται απευθείας από εμπόλεμες περιοχές από την οποίες έχουν υποστεί διωγμό είτε δεν θα έχουν δικαίωμα αίτησης ασύλου είτε οι αιτήσεις τους θα απορρίπτονται με διαδικασίες fast-track!

Επομένως έχουμε τρία πολύ ουσιώδη μέτρα που θα έπρεπε να εφαρμόζονται για ΟΛΟΥΣ τους αλλοδαπούς που εισέρχονται παράνομα και στην Ελλάδα, μιας και τα ελληνικά σύνορα αποτελούν και αυτά εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.:

.

  • Άμεση κράτηση του αλλοδαπού
  • Απόρριψη αίτησης ασύλου (εφόσον μπήκε παράνομα στη χώρα)
  • Απέλαση (μετά από ολιγοήμερη κράτηση)

.

Στην Ελλάδα έχουμε γίνει μάρτυρες πάμπολλων περιπτώσεων όπου αλλοδαποί συλλαμβάνονται, αιτούνται άσυλο και μέχρι να παρθεί η όποια απόφαση (θετική ή αρνητική) δεν κρατούνται.

Μάλιστα μέσα στο χάος που επικρατεί η πλειοψηφία όλων όσων μπήκαν ΛΑΘΡΑΙΑ στη χώρα κυκλοφορούν ανενόχλητοι.

Οι Έλληνες Υπουργοί, σε αντίθεση με όσα νομοθετούν οι Πολωνοί, όψει του μεγάλου κύματος που περιμένουμε από το Αφγανιστάν, περιορίζονται σε…ευχολόγια.

(ΦΩΤΟ: Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί