Τη σημαντική αύξηση των δαπανών που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις ενώ αναφέρθηκε και στην καταναλωτική κίνηση στην αγορά την εορταστική περίοδο.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι το μεγάλο θέμα στη διάρκεια του 2025 θα είναι η στέγη, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών ακινήτων, τα μισθωτήρια συμβόλαια των οποίων λήγουν.
Σε ό,τι αφορά στην εμπορική κίνηση, ο πρόεδρος του ΕΕΑ διέκρινε τρία κανάλια πωλήσεων – το διαδίκτυο, τις πολυεθνικές εταιρίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις- σημειώνοντας ότι ένα μεγάλο μέρος του τζίρου μεταφέρεται πλέον στις δύο πρώτες επιλογές «με οικονομικές αλλά και κοινωνικές συνέπειες για τις ΜμΕ, το 90% των οποίων είναι οικογενειακές επιχειρήσεις, ο πλούτος των οποίων μένει στη χώρα».
Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και σε αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιούνται από, κάποιες, μεγάλες διεθνείς διαδικτυακές πλατφόρμες και υπογράμμισε την ανάγκη παρέμβασης σε ευρωπαϊκή κλίμακα.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως διατηρούν υπό πλήρη έλεγχό την πόλη Κουπιάνσκ
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Σπάνιες εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
- “Stranger Things”: Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Χόκινς στο νέο τρέιλερ- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει”
- Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άδεια στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου – Δείτε εικόνα
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς









