Η Αλόννησος στους σημαντικότερους μεσογειακούς προορισμούς κατάδυσης για τους Γάλλους αυτοδύτες (vid)

Ανάμεσα στους σημαντικότερους καταδυτικούς προορισμούς της Μεσογείου κατατάσσεται η Αλόννησος σύμφωνα με το κορυφαίο Γαλλικό περιοδικό για τις καταδύσεις Plongez!

Το περιοδικό, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων αυτοδυτών με ποιοτικά ενδιαφέροντα και θεωρείται αυθεντία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στην αξιολόγηση καταδυτικών σημείων, εξυμνεί σε ειδικό αφιέρωμα, το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας στην Περιστέρα Αλοννήσου, που έχει θεωρηθεί από ειδικούς, το μεγαλύτερο ναυάγιο της Κλασσικής Περιόδου και το σπουδαιότερο αρχαίο επισκέψιμο ναυάγιο του κόσμου.

Σύμφωνα με το περιοδικό, οι 4.000 αμφορείς και η άριστη ποιότητα του υποθαλάσσιου μνημείου αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν σημαντικό πόλο έλξης για τους απανταχού φίλους της κατάδυσης, ενώ το αφιέρωμα αναφέρεται και στις οργανωμένες υπηρεσίες που παρέχουν τα πιστοποιημένα καταδυτικά κέντρα του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κορυφαίο Μέσο εστιάζει και στο γεγονός πως χάρη στο καινοτόμο κέντρο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού που λειτουργεί στη Χώρα Αλοννήσου, μπορούν όλοι πλέον να βιώσουν την εμπειρία με τη βοήθεια της τεχνολογίας αιχμής και της επαυξημένης πραγματικότητας, χωρίς καν να χρειαστεί να βουτήξουν στο νερό! Ταυτόχρονα με το ναυάγιο της Περιστέρας, το περιοδικό Plongez! ξεχωρίζει στη Μεσόγειο την παραλία Porto Novo κοντά στο Porto Vecchio στη Νότια Κορσική της Γαλλίας, την Ισπανική παραθαλάσσια πόλη La Vila Joiosa στην ευρύτερη περιοχή της Βαλένθια, την Ιταλική Μπάια βορειοδυτικά του κόλπου της Νάπολης, την κωμόπολη Κας στη επαρχία της Αττάλειας στη Νότια Τουρκία, την Καισαρεία στη Μεσογειακή ακτή του Ισραήλ, το νησί Veliki Brijuni στο εθνικό πάρκο της Κροατίας Brijuni, το λιμάνι Νϊολόν στη Μασσαλία και τέλος κάνει σύντομη αναφορά και σε άλλα σημεία καταδυτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα.

Ένα ακόμη μέσο διεθνούς βεληνεκούς που δηλώνει γοητευμένο με το ναυάγιο της Περιστέρας είναι και η Daily Telegraph https://www.telegraph.co.uk/travel/lists/a-z-greek-islands-plan-perfect-trip/. Στο πρόσφατο πρωτότυπο αφιέρωμα της δημοφιλούς ιστοσελίδας με τίτλο «από το Α ως το Ω των Ελληνικών νησιών», η εμπνευσμένη ταξιδιωτική συντάκτρια αντιστοιχεί το γράμμα της αγγλικής αλφαβήτου «U» με τη δραστηριότητα «Underwater Diving» και τον αναβαθμισμένο καταδυτικό τουρισμό που προσφέρουν τα Ελληνικά νησιά. Σύμφωνα με το έγκριτο μέσο, δεσπόζουσα θέση σε αυτή την κατηγορία κατέχει το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της χώρας στην Αλόννησο που έχει ηλικία 2.500 ετών!

«Τα διεθνή ΜΜΕ ανταποκρίνονται με θέρμη στις προσπάθειες μας για ενημέρωση σχετικά με το εμπλουτισμένο τουριστικό «προϊόν» της Αλοννήσου. Η κατάδυση σε ένα υποβρύχιο μουσείο είναι μία αναζωογονητική και covid-free δραστηριότητα που κερδίζει καθημερινά νέους φίλους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι επιζητούν εμπειρίες πέρα από τα τετριμμένα», δήλωσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, αναφορικά με τη δυναμική του υποθαλάσσιου μουσείου που άνοιξε ξανά τις υδάτινες πύλες του την 1η Ιουνίου 2021, σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αλοννήσου, σηματοδοτώντας την έναρξη της λειτουργίας του στην πρώτη του πλήρη τουριστική σεζόν μετά τα περσινά εγκαίνια.

photo vid screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί