Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για την κύρωση των τριών συμβάσεων που αφορούν στην προμήθεια επιπλέον έξι Rafale, τριών φρεγατών Belharra και 44 τορπιλών για υποβρύχια, υπεραμυνόμενος της απόφασης του κόμματος του να καταψηφίσει την προμήθεια των αεροσκαφών.
Yποστήριξε ότι το ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας είναι αυτό το οποίο πρέπει να υπηρετεί η άμυνα της χώρας.
«Δεν υπάρχει καμία θωράκιση, εάν η χώρα χρεοκοπήσει, αν υπαχθεί σε νέα μνημόνια και στερηθεί την οικονομική της ανεξαρτησία, δεν υπάρχει καμία θωράκιση όταν ο λαός υπόκειται σε οικονομική ασφυξία και δυστυχώς ξαναμπαίνουμε σε αυτή την κατάσταση, όταν οι επόμενοι προϋπολογισμοί για πολλά χρόνια θα επιβαρύνονται με υπέρογκες απαιτήσεις στρατιωτικών δαπανών, ίσως επειδή ο κ. Μητσοτάκης θέλει να παριστάνει σήμερα τον εθνικό ηγέτη», είπε ο κ. Τσίπρας.
Και πρόσθεσε:
«Το ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας είναι αυτό το οποίο πρέπει να υπηρετεί η άμυνα της χώρας. Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός. Πρόσφατα, πολύ πρόσφατα, απέναντι στις δηλώσεις Τσαβούσογλου και άλλων τούρκων αξιωματούχων παλαιότερα που δεν αμφισβητούν μόνο το δικαίωμα άμυνας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αμφισβητούν πλέον την ίδια την εθνική κυριαρχία στα νησιά. Η απάντηση του State Department αναφέρθηκαν στην κυριαρχία μας στα νησιά, αλλά δεν έκαναν παραμικρή νύξη για δικαίωμα άμυνας των νησιών».
Συνέχισε δε λέγοντας:
«Η Ελλάδα είναι υποβαθμισμένη στη διεθνή διπλωματία. Μια χώρα, μία κυβέρνηση και μια πολιτική η οποία είναι δεδομένη, είναι ήσυχη, είναι αυτοπεριορισμένη, είναι καταδικασμένη να υποβιβάζεται διαρκώς στις διεθνείς σχέσεις. Και αυτό δεν θα αλλάξει και δεν μπορεί να αλλάξει με την αγορά κανενός οπλικού συστήματος».
cnn/photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χάος! Πάνω από 1.000 ΙΧ πυρπολήθηκαν στη Γαλλία μετά την αλλαγή του χρόνου, vid
- Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εύχεται “Καλή Χρονιά” στα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες! vid
- Όσο υπάρχει ανθρωπιά: Δείτε τι συνέβη σε δρόμο της Κίνας, vid
- Προσπάθεια δεξιάς επικράτησης στην Ευρώπη; Τρεις πιθανοί δρόμοι που έχουν οι διεθνιστές
- Ν. Ταγαράς (ΥΠΕΝ): Ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός θα απλοποιήσει και εκσυγχρονίσει τους κανόνες δόμησης
- Γάτα από την Κίνα γίνεται viral ταξιδεύοντας με φορτηγατζή! Δείτε πώς στέκεται, vid
- Χαμός σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη: 43χρονος αλλοδαπός παρενόχλησε 20χρονη κι αυτή τον έδειρε με τον σύντροφό της
- Το Ισραήλ επιβεβαιώνει την απαγόρευση της πρόσβασης 37 μεγάλων ξένων ΜΚΟ στη Λωρίδα της Γάζας
- Το τρέιλερ της Euroleague για την «τιτανομαχία» Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο μπάσκετ, vid
- Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος χτύπησε και τραυμάτισε ηλικιωμένο στο κέντρο της πόλης









