Ζαχάροβα ενώ η χώρα καίγεται: «Κανένα αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια όπως το 2021», vid

Την ίδια στιγμή τα θηριώδη ρωσικά πυροσβεστικά αεροσκάφη σβήνουν φωτιές στην Τουρκία...

Ερώτημα προς την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, με θέμα τις φονικές πλέον πυρκαγιές στη χώρα μας κατέθεσε ο Έλληνας δημοσιογράφος με έδρα τη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός.

Ο ίδιος, θίγοντας το θέμα της αποστολής ρωσικών πυροσβεστικών αεροσκαφών που είχαν αποβεί καταλυτικός σύμμαχος κατά των πυρκαγιών το 2021, έγραψε τα εξής στο Telegram για την ερώτηση που έκανε:

«Ρώτησα σήμερα την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ @mfa_russia Μ.Ζαχάροβα για την ιστορία με τα ρωσικά πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Υπογράμμισε 3 φορές (!!!) ότι η Αθήνα δεν έχει ζητήσει ουδεμία συνδρομή, όπως έπραξε το 2021, επομένως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξεταστεί τέτοιο αίτημα αν υποβληθεί “κατά τις προβλεπόμενες διαδικασίες”, δεν είπε τίποτε κακό για τις κάκιστες διμερείς σχέσεις μας, αντιθέτως θύμισε την άμεση ανταπόκριση της #Moscow στο ελληνικό αίτημα προ διετίας, εξέφρασε συμπάθεια στον ελληνικό λαό για τη δοκιμασία και συλλυπητήρια για την απώλεια των πιλότων μας.

Επομένως εμμέσως πλην σαφώς διέψευσε ότι υπήρξε οποιαδήποτε “ρωσική προσφορά αεροσκαφών”, γιατί αν υπήρχε φαντάζομαι δεν θα ντρεπόταν να μας το πει. Ωστόσο μας υπέδειξε τον δρόμο, εάν και εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον… Εμείς, όμως, βράχοι! Μόνο Τουρκία θα σβήνουν φέτος οι Ρώσοι..».

Εδώ το βίντεο με την ερώτηση του Έλληνα δημοσιογράφου και την απάντηση της Ζαχάροβα:

απεμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί