• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Βόμβα» Χαρδαλιά για την Θεσσαλονίκη αν δεν μειωθούν τα κρούσματα κορωνοϊού!

«Βόμβα» Χαρδαλιά για την Θεσσαλονίκη αν δεν μειωθούν τα κρούσματα κορωνοϊού!

Θα το δούμε άραγε και αυτό;

Το ενδεχόμενο ακόμη και να επιβληθεί ένα «ιδιότυπο lockdown» στην συμπρωτεύουσα άφησε ανοικτό ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πιο συγκεκριμένα αμέσως μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη που είχε ο ίδιος μαζί με τους Σωτήρη Τσιόδρα, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, αλλά και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, έγινε γνωστό πως εφόσον τα κρούσματα συνεχίσουν να είναι αυξημένα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, τότε ίσως επιβληθεί ακόμη και ένα ιδιότυπο lockdown!

Χρονικά η επιβολή των νέων μέτρων, εφόσον πάντα αυτά χρειαστούν ανάλογα τα επιδημιολογικά δεδομένα, τοποθετείται αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο!

Τοπικά μέσα κάνουν λόγο για μη λήψη μέτρων σε αυτήν την τηλεδιάσκεψη, ωστόσο εξετάζεται η επιβολή στοχευμένων μέτρων ανά περιοχή ανάλογα με την επιδείνωση των επιδημιολογικών στοιχείων.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες μέρες η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης μετρά 102 κρούσματα.

Έτσι δεν αποκλείεται, αμέσως μετά την επιστροφή των περισσοτέρων εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου, να επιβληθούν μέτρα όπως οι παρεμβάσεις στα ωράρια των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ή ακόμη (στο χειρότερο σενάριο) η τοπική απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες.

Εντολή Ζέρβα για αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη

Εντολή για αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό και την ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του, έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, καλώντας αντιδημάρχους και διευθυντές δημοτικών υπηρεσιών να παραμείνουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίστηκε νέος κύκλος απολυμάνσεων στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται διάφορες δημοτικές υπηρεσίες. Είχαν προηγηθεί απολυμάνσεις στο αμαξοστάσιο του δήμου και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σειρά πήρε το κτίριο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης και το Σαββατοκύριακο θα ακολουθήσουν το δημαρχιακό μέγαρο και το κτίριο όπου στεγάζεται η Πολεοδομία.

(φωτο:screenshot)