Για μια νέα εστία αλλά όχι άγνωστη στους σεισμολόγους καθώς είχε δώσει και στο παρελθόν σεισμό έκανε λόγο ο καθηγητής Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΙ, μετά τα 4,9 Ρίχτερ 5 χλμ από τα Ψαχνά Ευβοίας.
«Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στην Εύβοια και στην Αττική. Το επίκεντρο εντοπίζεται 9 χλμ ανατολικά από τα Ψαχνά Ευβοίας.
Είναι μία εστία που δεν έχει σχέση με αυτή που ενεργοποιήθηκε στην περιοχή της νότιας Εύβοιας τον προηγούμενο μήνα στα Νέα Στύρα» ανέφερε ο καθηγητής και επισήμανε ότι η ίδια περιοχή είχε ενεργοποιηθεί το 2003 δίνοντας 5,3 Ρίχτερ.
«Είναι σημαντικό το μέγεθος σε μία νέα εστία και κοντά σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο όπως η Χαλκίδα. Άρα προτείνω να συγκληθεί τώρα η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου» επισήμανε ο καθηγητής.
(φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στο Βιετνάμ κατέχουν την τέχνη του μπαμπού – Εκπληκτικά μικρά και μεγάλα δημιουργήματα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου (Vid)
- Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα»
- Έπος: To γερμανικό συγκρότημα που ενσωματώνει τον ήχο μιας…ραπτομηχανής και ενός ψαλιδιού! vid
- Το αυτόνομο Ιρακινό Κουρδιστάν κατηγορεί το Ιράν για τη φονική επίθεση εναντίον δυνάμεών του
- Ημέρα Σταδιοδρομίας στο Χαλάνδρι
- Πιερρακάκης για κύμα ακρίβειας: Εφόσον χρειαστεί θα παρέμβουμε ξανά
- Τις ΗΠΑ επισκέπτεται ο υφυπουργός Εξωτερικών για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
- Ο Τσάνινγκ Τέιτουμ ένωσε τις δυνάμεις του με την Ροξάν Γκέι για ένα ρομαντικό μυθιστόρημα
- Δηλώσεις Ν. Χαρδαλιά μετά την κατάσχεση 3,5 τόνων ακατάλληλων κρεάτων στον Πειραιά
- Σε εξέλιξη η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου









