Με ηχογραφημένο μήνυμα σε ελληνικά, αγγλικά και αραβικά, στελέχη της αστυνομίας πέρασαν με περιπολικά από μέρη όπου συγκεντρώνεται τα βράδια ο κόσμος, συστήνοντας την αποφυγή του συνωστισμού.
Στο πλαίσιο των δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. αστυνομικοί πήγαν και χθες το βράδυ σε σημεία που συγκεντρώνουν κόσμο, ειδικά Παρασκευή και Σάββατο, όπως το Σύνταγμα, η Ομόνοια, το Μοναστηράκι, ο Άγιος Παντελεήμονας και η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και συστήνουν στους πολίτες να αποφεύγουν τον συνωστισμό.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, από τα περιπολικά ακούγεται ηχογραφημένο μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ προς τους πολίτες, σε ελληνικά, αγγλικά και αραβικά, για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού, στο οποίο τονίζεται ότι δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, ενώ το πρόστιμο για παράβαση είναι 150 ευρώ. Ακόμη, αναφέρεται πως «όλοι πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία».
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τελευταίο 10ήμερο έχουν επιβληθεί 73 πρόστιμα σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες, ενώ υπήρξαν 243 παραβάσεις για μη τήρηση ωραρίου.
Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού παρατείνονται μέχρι τις 12 Οκτωβρίου.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών ο φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας
- Θεσσαλονίκη: Αυξημένοι οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες στην 31η Agrotica
- Τραμπ: “Πολλές χώρες” θα στείλουν πολεμικά πλοία για να μείνουν ανοικτά τα Στενά του Ορμούζ
- Αληθινό ή όχι; Viral βίντεο δείχνει ανθρωποειδές ρομπότ να «συλλαμβάνεται» αφού φέρεται να τρομοκράτησε γυναίκα
- “Κύμα αντισημιτισμού” στην Ολλανδία καταγγέλλει το Ισραήλ μετά την έκρηξη μπροστά από ένα εβραϊκό σχολείο
- Δύο συλλήψεις για τη ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης
- Θάνατος 20χρονου: Προθεσμία για την Τρίτη έλαβε ο 23χρονος κατηγορούμενος – Τι αναφέρει το ιατροδικαστικό πόρισμα
- Σχεδόν 1.000 αντικείμενα ξεχνιούνται κάθε μήνα στο μετρό του Λος Άντζελες – Αυτά είναι τα πιο ασυνήθιστα
- Ρόδος: Ποινές κάθειρξης 600 ετών «μοίρασε» το Εφετείο Δωδεκανήσου σε δύο διακινητές μεταναστών
- Ουρές για βενζίνη στην Κίνα εν όψει αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων στη χώρα (Vid)









