Πήραν φόρα! Κυβέρνηση: Επέκταση του Food Pass στις λαϊκές αγορές

Ένα βήμα παραπέρα πήγε την πρωθυπουργική εξαγγελία για το food pass ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο το μέτρο να ισχύσει και για τις λαϊκές αγορές


Συγκεκριμένα, ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στην τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ, κληθείς να σχολιάσει το νέο μέτρο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού και το οποίο θα ισχύσει από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Ιούλιο, τόνισε πως «δικαιούχοι του συγκεκριμένου μέτρου θα είναι 3,1 εκατομμύρια νοικοκυριά ή 8,5 εκατομμύρια πολίτες».

Ο υπουργός ανέφερε ότι «το σημαντικότερο είναι ότι τα χρήματα αυτά με τα οποία θα βοηθήσουμε τα νοικοκυριά είναι χρήματα που δεν προέρχονται από τη φορολόγηση των απλών πολιτών αλλά από υπερφορολόγηση που θα γίνει στα κέρδη των εταιρειών. Με αυτόν τον τρόπο απορροφάται ο πληθωρισμός στα συγκεκριμένα προϊόντα».

Θέλοντας να δώσει ένα παράδειγμα εφαρμογής του νέου μέτρου, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι «μία τετραμελής οικογένεια, ένα ζευγάρι με δύο παιδιά ουσιαστικά χρειάζεται να ξοδέψει για αγορές τροφίμων 520 ευρώ το μήνα. Εκεί θα γίνεται το 10% που θα καταβάλλεται για ένα εξάμηνο».

Ερωτηθείς για το αν στην ψηφιακή κάρτα θα συμπεριληφθούν τα προϊόντα από τη λαϊκή αγορά, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι «θα μπορούσαν να είναι και οι λαϊκές επειδή εκεί γίνεται αγορά τροφίμων και υπάρχει ταμειακή, αλλά ας περιμένουμε τους αρμόδιους υπουργούς να το αναλύσουν. Στα γενικά χαρακτηριστικά του μέτρου προσχεδιάζεται να είναι και οι λαϊκές».

(skai – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί