στο πλαίσιο του προγράμματος Fishing For Litter που πραγματοποιήθηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, σε συνεργασία και με δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Κ. Λασκαρίδη.
Σύμφωνα με την υπεύθυνη του προγράμματος από την iSea, Ρωξάνη Νασάν Αγά – Σπυριδοπούλου, δύο αλιευτικά σκάφη, έβγαλαν με τα δίχτυα τους, μαζί με την ψαριά, 888 κιλά απορριμμάτων.
“Το 65% απ΄αυτά, ήταν πλαστικά μπουκάλια, σακούλες και αλιευτικά εργαλεία” διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ.Νασάν Αγά- Σπυριδοπούλου, εξηγώντας παράλληλα, ότι τα πλαστικά που συλλέγονται από τη θάλασσα δεν μπορούν να ανακυκλωθούν λόγω προχωρημένων αλλοιώσεων.
Το πρόγραμμα «Ψαρεύοντας απορρίμματα» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη περιλαμβάνει τη συμμετοχή του αλιευτικού κλάδου στη μείωση των θαλασσίων απορριμμάτων.
Οι επαγγελματίες αλιείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καλούνται να συλλέξουν απορρίμματα θαλάσσης που συσσωρεύονται στα δίχτυα τους ως μέρος της συνήθους αλιευτικής τους δραστηριότητας. Αυτά στη συνέχεια, καταγράφονται, ζυγίζονται και αποθηκεύονται επί του σκάφους σε σακούλες που προσφέρονται από το πρόγραμμα, έτσι ώστε να μπορούν να οδηγηθούν στην ακτή με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.
Πάντως, όπως ξεκαθαρίζει η κ. Νασάν Αγά – Σπυριδοπούλου, “ειδικά στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας, οι κάδοι δεν επαρκούν για την απόρριψη των σκουπιδιών από τα αλιευτικά σκάφη, με αποτέλεσμα οι αλιείς να ψάχνουν κάδους στο δρόμο για να ρίξουν τα απορρίμματα”.
( φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο