• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πέρασε τα όρια του αρχαιολογικού χώρου η μεγάλη φωτιά στις Μυκήνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέρασε τα όρια του αρχαιολογικού χώρου η μεγάλη φωτιά στις Μυκήνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην περιοχή επικρατούν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

καθώς η φωτιά που εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, προσέγγισε και τον αρχαιολογικό χώρο σε ορισμένα σημεία χωρίς ωστόσο να τον απειλήσει ουσιαστικά.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβίρας, «η φωτιά πέρασε σε τμήμα του αρχαιολογικού χώρου και έκαψε ξερά χόρτα, χωρίς να απειλήσει το Μουσείο».

Πενήντα έξι πυροσβέστες, με δύο πεζοπόρα τμήματα και 17 οχήματα επιχειρούν πλέον στην περιοχή, ενώ από αέρος 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα πραγματοποιούν εκ περιτροπής ρίψεις νερού.

Νωρίτερα, σε προληπτική εκκένωση του αρχαιολογικού χώρου στις Μυκήνες στην Αργολίδα προχώρησε η Πυροσβεστική έπειτα από φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, 30 Αυγούστου, κοντά στον τάφο του Αγαμέμνονα.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η φωτιά καίει ξερά χόρτα μέσα σε ρεματιά με κατεύθυνση προς Προσύμνη. Για τη φωτιά έχει ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία του Δήμου Άργους Μυκηνών, ενώ οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο.