Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για στρατηγικές συνεργασίες που ενδυναμώνουν τον ρόλο της Θεσσαλονίκης στον χώρο της τεχνολογίας, της καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί με αμερικανικές εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας, παρουσιάζοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη λειτουργία του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου με τη Cisco.
«Εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τη Cisco. Βλέπουμε, παράλληλα, ότι τη Θεσσαλονίκη την εμπιστεύονται εταιρείες, όπως η Pfizer και η Deloitte, και όλο αυτό διαμορφώνει ένα τελείως διαφορετικό κλίμα -ένα αναπτυξιακό κλίμα- για την πόλη μας», ανέφερε ο κ. Ζέρβας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα για την καθοριστική συμβολή του. «Άλλωστε, τίποτε από όλα αυτά δεν θα γινόταν, αν δεν υπήρχαν συνέργειες μεταξύ όλων αυτών των φορέων που συγκροτούν μια συμμαχία δημιουργίας για την πόλη και τη χώρα μας», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Από την πλευρά του ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ μίλησε για τη βαρύτητα που δίνει η αμερικανική κυβέρνηση «στη συνεργασία μας με τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη στους τομείς της τεχνολογίας» αλλά και «στην υποστήριξη που παρέχουμε στους αμερικανούς επενδυτές που έρχονται στην πόλη». Ο κ. Πάιατ, εξάλλου, εξέφρασε τη χαρά του για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον τομέα του τουρισμού.
Τον κ. Πάιατ συνόδευε η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι.
Τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου
Ο Τζέφρι Πάιατ και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας τίμησαν τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, κάνοντας βόλτα με ηλεκτρικά ποδήλατα στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
“Ως πόλη πάμε καλά και σε αυτόν τον τομέα, καθώς διπλασιάζοντας το δίκτυο των ποδηλατόδρομων συνεισφέρουμε σε αυτό που όλοι διεκδικούμε, τη βιώσιμη κινητικότητα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας ότι “ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν γιορτάζει μόνο σήμερα συμβολικά τη μέρα του ποδηλάτου, αλλά έμπρακτα κάνει έργα σε αυτόν τον τομέα”.
(Thestival)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σκόπελος: Οι Γερμανοί «ανακαλύπτουν» τον πιο πράσινο «μυστικό» προορισμό της Ελλάδας για το 2026
- Γάζα: Τεράστιος ο κίνδυνος από τα πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί ακόμα
- ΗΠΑ: Η Κομητεία του Λος Άντζελες κήρυξε τοπική κατάσταση έκτακτης ανάγκης
- Taste Atlas: Ο γύρος στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης για τα καλύτερα τυλιχτά!
- Με τον ισλαμιστή ηγέτη της Συρίας θα συναντηθεί σήμερα ο Πούτιν
- O Τζόκοβιτς απέδειξε ξανά το μεγαλείο του μετά την ήττα του στην Κίνα
- Ευχάριστα νέα για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης: Ξεκίνησε από σήμερα η διάθεσή του
- ΝΑΤΟ: Οι υπουργοί Άμυνας της Συμμαχίας συνεδριάζουν
- Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε το νέο πάρκο τσέπης στην Άνω Πόλη – Θα υλοποιηθούν άλλα εννέα μέχρι τέλη 2026
- Φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «Maestro» δημοσίευσε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης