στο οποίο από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί μαθητών και καθηγητών ή και κάτι σοβαρότερο.
Λίγες ημέρες μετά το περιστατικό στην Πυλαία, όπου η προνοητικότητα της δασκάλας έσωσε κυριολεκτικά τις ζωές των μαθητών της, μιας και κατέρρευσε όλη η οροφή πάνω στα θρανία, ήρθε άλλο ένα συμβάν σε Δημοτικό σχολείο της Καισαριανής να υπενθυμίσει την διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, όπως καταγγέλλουν τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών, που αμελούν να θωρακίσουν τα σχολεία.
Στο 7ο Δημοτικό σχολείο της Καισαριανής έπεσαν σοβάδες και κομμάτια τσιμέντου στις σκάλες του 1ου ορόφου, όμως για καλή τύχη των μαθητών, το συμβάν έλαβε χώρα 5 λεπτά πριν το διάλειμμα κι έτσι δεν υπήρξε τραυματισμός.
Οι δάσκαλοι του σχολείου έλεγξαν στη συνέχεια όλο το σχολείο και χτυπώντας τα ταβάνια σε αίθουσες και κοινόχρηστους χώρους, διαπίστωσαν ότι και στις τουαλέτες των εκπαιδευτικών έπεσαν κομμάτια από το ταβάνι.
Σύμφωνα με την Δριμάλα Θεοδώρα, πρόεδρο των εκπαιδευτικών του Βύρωνα, και σε άλλο Δημοτικό σχολείο 500 μέτρα πιο μακριά από ο 7ο, έπεσαν πάλι σοβάδες στις τουαλέτες των μαθητών. Η κυρία Δριμάλα τόνισε ότι «το πρόβλημα σε όλα τα σχολεία της χώρας είναι η κακή συντήρηση και η παλαιότητα. Τα περισσότερα σχολεία στη χώρα είναι 30 και 40 ετών και η ευθύνη βαραίνει διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις που το αγνοούν» επεσήμανε η εκπαιδευτικός μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε πως: «τα σχολικά κτήρια έχουν μόνο κόστος και γι αυτό δεν ασχολούνται…».
Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία της, καθώς δεν μπορούν συνεχώς οι εκπαιδευτικοί να σώνουν εαυτούς και παιδιά από ανάλογες καταστάσεις και κάνει έκκληση να ξεπεραστούν τα προβλήματα πριν συμβεί κάποιο απευχθαίο σενάριο.
(reader – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πούτιν παντός καιρού, video
- Όταν η Νταϊάνα έκανε ένα απροσδόκητο “δώρο” στον Κάρολο μπροστά στις κάμερες!
- Δροσίζει ο καιρός μέχρι το Σάββατο: Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ
- ΣΑΤΑ: Απεργία 18 ωρών από τις 12 τα ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου
- Μακρόν: «Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους είναι ο καλύτερος τρόπος να απομονωθεί η Χαμάς»
- Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο εκπαίδευσης σε soft skills από το ΕΕΑ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στις 23/9
- «Don’t Tease Me with a Good Time»: Έρχεται τον Νοέμβριο το νέο άλμπουμ της μαχήτριας Jessie J
- “Ώπα!”: Έτσι συνεχάρησαν την επικύρωση της Κίμπερλι Γκιλφόιλ ως πρέσβειρα στην Ελλάδα!
- Ο Τραμπ απειλεί με μαζικό «λουκέτο» τα μεγάλα διεθνιστικά κανάλια στις ΗΠΑ, video
- ΕΒΕΠ: Ζητάει επίσπευση ελέγχων στα κοντέινερ με κινεζικά προϊόντα που έχουν κατασχεθεί στο λιμάνι του Πειραιά