τονίζοντας ότι «είναι ζήτημα Δημοκρατίας και λογικής να ανοίξουν όλα τα σχολεία».
«Μας βρίσκει αντίθετους γιατί κανέναν δεν ωφελεί το κλειστό δημόσιο σχολείο. Τα κλειστά σχολεία εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση κι αναπαραγάγουν ανισότητες σε βάρος των παιδιών που είναι λιγότερο ευνοημένα, μορφωτικά και οικονομικά. Στερούν ευκαιρίες και μεγαλώνουν το μορφωτικό χάσμα», ανέφερε, σε δήλωσή του, ο κ. Παπαστεργίου.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε ότι «οι δήμοι, σε όλη τη χώρα, δώσαμε “αγώνα δρόμου” ώστε να καταφέρουμε από την πλευρά μας να είναι όλα έτοιμα, προκειμένου να ανοίξουν στην ώρα τους τα σχολεία μας, σε συνθήκες ασφάλειας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας». «Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν, πράγματι, προβλήματα. Η Αυτοδιοίκηση τα γνωρίζει από “πρώτο χέρι”, αφού είμαστε εμείς που δίνουμε καθημερινά έναν δύσκολο αγώνα για να διασφαλίσουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στα παιδιά των τοπικών μας κοινωνιών τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στη γνώση σε σύγχρονες κι ασφαλείς υποδομές», πρόσθεσε.
«Τα προβλήματα αυτά δεν δημιουργήθηκαν σήμερα, ούτε μπορούν να λυθούν μέσα σε λίγες μέρες. Και σίγουρα δεν θα επιλυθούν με τις καταλήψεις, ούτε μπορούν οι καταλήψεις να αποτελούν ευκαιρία μικροκομματικής αντιπαράθεσης κι εκμετάλλευσης, σε βάρος των παιδιών και της γνώσης», κατέληξε ο κ. Παπαστεργίου.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στην Κίνα τις επόμενες μέρες ο Ρώσος πρωθυπουργός, vid
- Το Ισραήλ παρέδωσε στη Γάζα 30 σορούς Παλαιστινίων σε αντάλλαγμα με τα λείψανα δύο ομήρων
- Η αξία και τα όρια του προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη: Νεότερα δεδομένα
- Συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τους διευθυντές και αρχιφύλακες των φυλακών – Χρυσοχοΐδης: Έχουμε τη βούληση να αντιμετωπίσουμε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν
- Συνελήφθη 28χρονος στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με 18,8 κιλά skunk
- Τρεις δισεκατομμυριούχοι έφαγαν σε μαγαζί στη Ν. Κορέα και κέρασαν τους πάντες, vid
- Θεσσαλονίκη: Κατάλυμα σε 5 παράνομους μετανάστες παρείχε 19χρονος που συνελήφθη
- Χατζηδάκης: Μέχρι το τέλος του χρόνου θα παρουσιαστεί μία πρόσθετη δέσμη πρωτοβουλιών για το στεγαστικό
- Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη 24χρονου διαρρήκτη!
- Χάος στην Τανζανία: “Εγκληματίες” χαρακτηρίζει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές ο στρατός, vid
 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					









 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					