σημειώνοντας, επίσης, ότι είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία για να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις που ενδεχομένως να επιτρέψει με κάποιο τρόπο την πρόσβαση στην παραλία.
Αρχικά ο κ. Λέκκας είπε για το «Ναυάγιο» ότι «έχει μία αρνητική προϊστορία με μεγάλες κατολισθήσεις που οι κατολισθήσεις δεν είναι αρνητικό φαινόμενο για την παραλία αυτή. Από τις μάζες ρέουν στην παραλία κι αυτή τροφοδοτείται με το υλικό, ώστε να διατηρείται ισορροπία μεταξύ των μαζών που κατολισθαίνουν και της διάβρωσης που υφίσταται από το κύμα. Εάν δεν υπήρχαν οι κατολισθήσεις στο «Ναυάγιο» δεν θα υπήρχε παραλία».
Αφού, δε, υπενθύμισε την κατολίσθηση του 2018 από την οποία υπήρξαν επτά τραυματίες και του 2022 ενώ, μάλιστα, γινόταν σύσκεψη για το αν η παραλία θα έμενε ανοιχτή ή όχι, στη συνέχεια ο κ. Λέκκας είπε στο MEGA ότι «είχαμε οριοθετήσει κάποιες ζώνες που δεν τηρήθηκαν γιατί βλέπαμε πλήθος κόσμο να είναι κάτω από τα πρανή εκεί όπου ένα πετραδάκι θα έπεφτε θα είχαμε απώλειες».
«Προσπαθούμε, όμως, αντιλαμβανόμενοι το κόστος και τις επιπτώσεις που έχει στην οικονομία του νησιού να βρούμε μια ενδιάμεση λύση και να προσεγγίζουν οι τουρίστες και αυτό να γίνεται με ασφάλεια. Κάναμε κάποιες διαδικασίες που να καταλήγουν εκεί» συμπλήρωσε ο Ευθύμιος Λέκκας.
Όπως εξήγησε, δε, «στο “Ναυάγιο” της Ζακύνθου κάνουμε δύο φορές τον χρόνο μετρήσεις, μία στην αρχή της χειμερινής περιόδου και μία στην αρχή της εαρινής γιατί τότε αλλάζουν όλες οι συνθήκες κυρίως στην ατμόσφαιρα».
(Megatv – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΚΠΟΙΖΩ: Ημίμετρο, με ημερομηνία λήξης, οι μειώσεις των τιμών στα προϊόντα σούπερ μάρκετ
- ΑΑΔΕ: Εντοπίστηκαν 39 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες στον Πειραιά – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η αξία της
- Γ. Παπανδρέου: Η δημοκρατία στηρίζεται στην εμπιστοσύνη – Στην Ελλάδα έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς
- Νέα δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτη η ΝΔ
- Κατέληξε 67χρονος ο οποίος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Κιλκίς
- Νίκη Κεραμέως: Διεξάγουμε μελέτη για την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην κοινωνική ασφάλιση
- Φρίκη στη Γαλλία: Ζευγάρι κρατούσε 45χρονη γυναίκα φυλακισμένη στο γκαράζ επί πέντε χρόνια
- Τι συμβαίνει όσο πολίτες φτωχαίνουν – Σοκαριστικές αναφορές ανά την Ευρώπη
- ΤτΕ: Μείωση 55% στα περιστατικά απάτης στις μεταφορές πίστωσης- Μια απάτη ανά 136.000 συναλλαγές
- Παρούσα και στο Καζακστάν η Ρωσία! Τι ειπώθηκε για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου