ενώ προκρίνεται το σενάριο η κυβέρνηση να εισηγηθεί στους ειδικούς λοιμωξιολόγους τα γυμναστήρια να ανοίξουν για όλους τους πολίτες και όχι μόνοι για τους εμβολιασμένους από τις 24 Μαΐου και όχι από τις 17 του μήνα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Ωστόσο, τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή το εάν θα είναι απαραίτητες οι μάσκες και πόσοι πελάτες θα μπορούν να γυμνάζονται ανά τ.μ. θα πρέπει να αποφασιστούν από την Επιτροπή.
Οσον αφορά στις μετακινήσεις προς τα νησιά, που ανοίγουν από Παρασκευή 14 Μαΐου, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε το πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε αρνητικό αποτέλεσμα τεστ κορονοϊού (μοριακό, rapid η self test). Κατά τις πρώτες ημέρες τα αρνητικά τεστ θα πιστοποιούνται με έγγραφη δήλωση ενώ στη συνέχεια σε συνεργασία και με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα λειτουργήσει ειδική ψηφιακή πλατφόρμα.
Σε κάθε περίπτωση, η αντίστροφη μέτρηση για την οριστική άρση των μέτρων lockdown που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό του κορονοϊού έχει πλέον ξεκινήσει. Την Τετάρτη ύστερα από εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει ίσως το σημαντικότερο πακέτο μέτρων που θα αφορά την άρση του lockdown.
Συγκεκριμένα αναμένεται να ανακοινωθεί η διεύρυνση του ωραρίου κατά το οποίο επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών, η οριστική κατάργηση των SMS στο 13033 και η κατάργηση του μέτρου απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό.
Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ, ΕΘΝΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μυστήριο με νεκρό άνδρα στην Παλλήνη – Είχε τάιραπ γύρω από τον λαιμό του
- Η CIA διεξήγαγε “επιχείρηση αντιπερισπασμού” στο Ιράν ενώ αναζητούσε τους αγνοούμενους πιλότους
- Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι έστειλε όπλα στους διαδηλωτές στο Ιράν
- Ο τολμηρός παπαγάλος που… «καταδύθηκε» στο διαδίκτυο – Δείτε τον σε μίνι υποβρύχιο (Vid)
- Αυξήθηκε 8,1% η επιβατική κίνηση το α’ τρίμηνο στο «Ελ. Βενιζέλος»
- Διεύρυνση κάλυψης λειτουργικών δαπανών κατά της ευλογιάς και του αφθώδους πυρετού σε όλη τη χώρα
- Δήμος Αθηναίων: Διανομή πασχαλινών ειδών σε παιδιά ευάλωτων οικογενειών
- Δεν τελειώνει το «σόου» – Νέα τοποθέτηση Τραμπ και όλοι περιμένουν μάταια κάτι «ευχάριστο»
- “Χαίρομαι που είμαι ξανά σπίτι”: Η δημοσιογράφος Σ. Γκάρθι επέστρεψε στη θέση της μετά την απαγωγή της μητέρας της
- Χαμός με το Fuel Pass: 30 αιτήσεις το δευτερόλεπτο! «Έπεσε» η πλατφόρμα









