• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επιστήμονες: Άκρως τοξικές οι ουσίες του καπνού στη Μεταμόρφωση – Τι να προσέξουν οι πολίτες

Επιστήμονες: Άκρως τοξικές οι ουσίες του καπνού στη Μεταμόρφωση – Τι να προσέξουν οι πολίτες

Ο Χρήστος Ζερεφός, ακαδημαϊκός φυσικής της ατμόσφαιρας,

εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον τοξικό καπνό που εκλύθηκε από το εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση που τυλίχθηκε στις φλόγες το πρωί του Σαββάτου και έδωσε οδηγίες προστασίας στους πολίτες.

Ο Χρήστος Ζερεφός, ακαδημαϊκός φυσικής της ατμόσφαιρας, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον τοξικό καπνό που εκλύθηκε από το εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση που τυλίχθηκε στις φλόγες το πρωί του Σαββάτου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο ακαδημαϊκός γνωστοποίησε πως οι ουσίες που εκλύονται από την καύση πλαστικών είναι ιδιαίτερα τοξικές. «Όταν καίγονται σε υψηλή θερμοκρασία πλαστικά, τότε εκλύονται πολύ τοξικές ουσίες», είπε.

Εφιστά την προσοχή
Όπως διευκρίνισε, ισχυροί άνεμοι θα απομακρύνουν το νέφος από την περιοχή, ωστόσο όσοι κυκλοφορούν σε περιοχές όπου βρίσκεται, πρέπει να επιδείξουν προσοχή.

«Οι συστάσεις είναι σε αυτούς που περπατούν στον δρόμο να μην πηγαίνουν προς τα εκεί που φυσάει ο αέρας, να πηγαίνουν κάθετα προς τον αέρα. Το νέφος αραιώνει πλευρικά πολύ γρήγορα. Από εκεί που φυσάει ο αέρας πάμε κάθετα, είτε δεξιά, είτε αριστερά από τον καπνό».

Συμβουλές για την κατανάλωση λαχανικών
Τέλος ο ακαδημαϊκός έδωσε συμβουλές στους κατοίκους για καλή πλύση φρούτων και λαχανικών πριν την κατανάλωσή τους, καθώς, όπως είπε, έχουν επηρεαστεί από την τοξικότητα των ουσιών που εκλύονται από την καύση πλαστικών.

«Καλό είναι τα λαχανικά να ξεπλένονται με ιδιαίτερη προσοχή. Αν είναι βαριά ρυπασμένα καλό είναι να μην τα φάμε».

(Megatv – φωτο:screenshot)