Εμπλοκή της ΕΥΠ για τις πυρκαγιές που έκαψαν τη μισή Ρόδο!! – vid

Στον απόηχο των καταγγελιών για αλλοδαπούς που έβαζαν φωτιές στο νησί!!

Οι πυρκαγιές, στη σκιά της απώλειας των δύο πιλότων, αλλά και άλλα θέματα, αμιγώς πολιτικά, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, στην ιστοσελίδα Newsbomb.gr και την εκπομπή Meeting Point.

Αναλυτικά, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των αδικοχαμένων πιλότων, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως «μέσα από τη θυσία των δύο ανθρώπων, με πολύ σκληρό και επώδυνο τρόπο, υπογραμμίζεται η τεράστια, ηρωική προσπάθεια που κάνουν οι πιλότοι στην επιχείρηση κατασβέσεως των πυρκαγιών. Τονίζεται το πόσο απαιτητική, δύσκολη και επικίνδυνη είναι η δουλειά που κάνουν».

Για τη φωτιά στη Ρόδο

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Βορίδης μίλησε για την επιχείρηση εκκένωσης που έγινε στη Ρόδο:

«Μέσα σε δύσκολες συνθήκες έγινε μία εκκένωση 19.000 ανθρώπων, αυτό είναι μία σύνθετη επιχείρηση. Δεν διακομίζονται τόσο εύκολα 19.000 άνθρωποι εάν δεν υπάρχει συντονισμός των υπηρεσιών […] ήταν μία επιχείρηση που πήγε εξαιρετικά καλά και η οποία έκρυβε πάρα πολλούς κινδύνους». Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι «όταν έχεις να διαχειριστείς 100 φωτιές την ημέρα -σε αυτό το 8ήμερο μιλάμε για 480 εστίες- είναι σαφές ότι θα διασπαρούν τα μέσα».

Σε ερώτηση εάν η πυρκαγιά στη Ρόδο θα μπορούσε να ήταν «ασύμμετρο χτύπημα», δεδομένου ότι αφενός είναι από τα πετράδια του τουρισμού μας αφετέρου η Τουρκία ζητά την αποστρατιωτικοποίησή της ο υπουργός Επικρατείας απάντησε:

«Γίνεται μία προσπάθεια να διαπιστωθεί το κατά πόσον υπάρχουν εμπρησμοί και να συλληφθούν οι εμπρηστές. Ξέρω ότι έχουν υπάρξει ορισμένες συλλήψεις αυτήν την περίοδο και φαίνεται ότι αυτό αφορά και στη Ρόδο. Το αν είναι Τούρκοι πράκτορες που βάζουν φωτιές ή είναι κτηνοτρόφοι ή κάποιος που είναι μανιακός και παράφρων εμπρηστής, αυτό δεν μπορώ να το αξιολογήσω. Ξέρω ότι απασχολεί την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών».

«Κακά τα ψέματα, σε πολύ μεγάλες δασικές εκτάσεις η αστυνόμευση με τέτοια πληρότητα που να αποκλείει οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια είναι τιτάνιο έργο, μού φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο», πρόσθεσε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι «υπήρξε σχέδιο εμπρησμού ή ότι είναι τυχαία περιστατικά αμέλειας που οδήγησαν σε εμπρησμό».

Θυμηθείτε ξανά τα βίντεο-ντοκουμέντα με την πιθανή απόπειρα εμπρησμού αλλά και τις καταγγελίες on camera για Πακιστανούς που «έβαζαν κάποιες φωτιές»:

(απεμπε – Eurokinissi photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί