Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα το «άνοιγμα» της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, προαναγγέλλοντας την επαναλειτουργία δημοτικών, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών – παιδικών σταθμών την 1η Ιουνίου.
Ωστόσο, οι αντιδράσεις των κοινωνικών φορέων είναι έντονες, με τους δασκάλους και τους καθηγητές να προγραμματίζουν κινητοποίηση σήμερα το απόγευμα, στις 19.00.
Η συγκέντρωση θα λάβει χώρα στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπεραμύνθηκε της απόφασης περί «ανοίγματος» των σχολείων και κάλεσε τους γονείς να στείλουν τα παιδιά στις σχολικές αίθουσες.
«Εάν πήγαινα με τις δημοσκοπήσεις δεν θα έπρεπε να ανοίξω τα δημοτικά. Θεωρώ όμως ότι θα ήταν λάθος, αν το έκανα. Τα παιδιά έχουν αλλάξει τις συνήθειές τους και αυτό είναι μία παρακαταθήκη, όταν επιστρέψει για παράδειγμα η γρίπη, ή από το φθινόπωρο αν επιστρέψει ο κορωνοϊός».
Και συνέχισε: «Οι ειδικοί εισηγήθηκαν το άνοιγμα. Είναι η πιο σωστή ώρα, καθώς τα κρούσματα είναι πολύ λίγα» συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας ότι «τα παιδιά πρέπει να γυρίσουν στο σχολείο», καθώς το διάστημα της αποχής –έξι μήνες (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων των θερινών διακοπών)– είναι πολύ μεγάλο.
Πότε ανοίγουν τα σχολεία
Υπενθυμίζεται ότι δημοτικά και νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν από την 1η έως και την 26η Ιουνίου, με τάξεις έως 15 ατόμων. Όπου αυτό δεν καθίσταται εφικτό, τότε η σχολική τάξη θα «χωρίζεται» στη μέση και τα μαθήματα θα είναι εκ περιτροπής.
Όσον αφορά τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, η λειτουργία τους θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου και θα διέπεται από τα ίδια μέτρα προστασίας, όπως ακριβώς ισχύει και στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες.
(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
- Οι Iron Maiden έρχονται στην Ελλάδα το 2026! Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της συναυλίας στο ΟΑΚΑ
- Τουρκία: Εξακολουθούμε να έχουμε τους ρωσικούς S-400 και δεν αλλάζει αυτό
- Ανακαλύφθηκε πίνακας 400 ετών του Ρούμπενς, «αληθινή ομολογία πίστης» – Απεικονίζει τον “Χριστό στον Σταυρό”, vid
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
