ωστόσο αρκετοί κλάδοι ανακοίνωσαν απεργιακές κινητοποιήσεις, ανάμεσά τους και αυτοί των Μέσων Μεταφοράς.
Από την πλευρά τους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε κινητοποιήσεις.
«Για τα συνδικάτα, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα Απεργίας και όχι μεταφερόμενης αργίας. Η ΓΣΕΕ δεν ”διεκδικεί” από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις να κηρύσσουν ως Αργία την 1η ΜΑΗ και μάλιστα μεταφερόμενη και περιφερόμενη» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.
Καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Τετάρτη 1η Μαΐου, και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων, στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων.
Η ΑΔΕΔΥ «καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικά το ”παρών” στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 1η του Μάη 2024, σε ολόκληρη τη χώρα. Η απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην Αθήνα θα γίνει στις 11:00 π.μ., στην Πλατεία Κοραή».
Σύμφωνα λοιπόν με τα έως τώρα στοιχεία από τα σωματεία, απεργία αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς συμμετέχοντας στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη, 1η Μαΐου, λόγω του εορτασμού της Πρωτομαγιάς 2024.
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως απεργούν τα μέσα σταθερής τροχιάς που, δηλαδή μετρό, τραμ και ηλεκτρικός.
Σημειώνεται πάντως ότι οριστικές αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν την Μεγάλη Τετάρτη τα Μέσα Μεταφοράς αναμένεται να γίνουν γνωστές την προηγούμενη ημέρα.
Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και στην έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα που έχουν επιλέξει να επισκεφθούν κάποιο νησί, καθώς δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια της χώρα τα πλοία τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε, την συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ.
Η απεργία που αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων πανελλαδικά θα αρχίσει στις 00:01 ώρα τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης 1-5-2024, και θα λήξει στις 24:00 της ίδιας ημέρας.
«Για τα συνδικάτα, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι μεταφερόμενης αργίας. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) δεν “διεκδικεί” από τις εκάστοτε κυβερνήσεις να κηρύσσουν ως αργία την 1η Μάη και, μάλιστα, μεταφερόμενη και περιφερόμενη» αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.
Παράλληλα, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά την Τετάρτη 1η Μαΐου και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων.
(iefimerida – eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτη τραγωδία στην Ιταλία: Πήδηξε από μπαλκόνι για να αυτοκτονήσει και σκότωσε μια 83χρονη!
- Ο Μητσοτάκης καλωσόρισε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδο στην ΝΔ!
- Μεσανατολικό: Το Λουξεμβούργο θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος
- Σημαντική αλλαγή στην Ρωσία! Ελπίδα και για τις ελληνορωσικές σχέσεις
- ΔΥΠΑ: Πάνω από 6.000 πολίτες στις «Ημέρες Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη
- Τραγωδία στην Κίνα: Πάνω από 1.000 τσιμπήματα σφήκας σκότωσαν δύο παιδιά
- Στην Νέα Δημοκρατία ο Ανδρέας Λοβέρδος
- H τουαλέτα “θαύμα” μιας Ρωσίδας γιαγιάς! Όταν τα φαινόμενα απατούν, vid
- Κορυδαλλός: Σοκαριστική επίθεση σε 26χρονη – Οδηγός μηχανής τη γρονθοκόπησε για να της πάρει το πορτοφόλι
- Γερμανία: Ισόβια στον Αφγανό δολοφόνο που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου αστυνομικό
Κύρια Θέματα

















