Παράλληλα έγινε γνωστό ότι ο δρόμος είναι ορθάνοικτος για την ανανέωση για άλλα ακόμη πέντε χρόνια της θητείας του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή.
Συγκεκριμένα:
- Φιλοδώρημα: Θεσπίζεται αφορολόγητο 300 ευρώ μηνιαίως για τον κάθε εργαζόμενο που λαμβάνει φιλοδωρήματα μέσω POS, ενώ θα απαλλάσσονται και από τις ασφαλιστικές εισφορές. Από εκεί και πέρα για το επιπλέον ποσό θα υπάρχει φορολόγηση στην κλίμακα ενώ δεν θα καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές.
- Μπλοκάκια: Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος και για τους αμειβόμενους με μπλοκάκι από το 2025.
- Φορολογικές δηλώσεις: Θα υποβάλλονται κάθε χρόνο από τις 15 Μαρτίου έως και τις 15 Ιουλίου. Θεσπίζεται κλιμακωτή έκπτωση από 4% έως 2% ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των δηλώσεων.
- ΑΑΔΕ: Έρχονται αλλαγές στο διοικητικό μοντέλο ενώ, μεταξύ των άλλων, θεσπίζεται και η δυνατότητα για 2η ανανέωση της θητείας για τον διοικητή.
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης έπλεξε το εγκώμιο του νυν διοικητή Γιώργου Πιτσιλή, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για την ανανέωση της θητείας του που λήγει στο τέλος του έτους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έκτακτο Δελτίο από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία Erminio – Ποιες περιοχές θα πλήξει
- Σενάριο «βόμβα» για το Ιράν – Θα επιχειρήσει ο Τραμπ να κάνει κάτι τέτοιο;
- Εκτοξεύονται σήμερα οι ελληνικοί νανοδορυφόροι “ERMIS” από βάση των ΗΠΑ
- Η Νορβηγία μειώνει προσωρινά τον φόρο στα καύσιμα λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Προειδοποίηση Τ. Θεοδωρικάκου για κίνδυνο εκτόξευσης του πληθωρισμού – Ενδεχόμενη παράταση του πλαφόν στα τρόφιμα
- Ερώτηση Γ. Αυτιά προς την Κομισιόν για τις πρόσφατες πλημμύρες στον Έβρο
- ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Μ. Τρίτη οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης σε 5 περιοχές της χώρας
- Σε μία δεκαετία τα φαρμακεία αναμένεται να μπουν στην εποχή των εκτυπωμένων φαρμάκων
- Εμπρηστικές επιθέσεις τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας και στου Ζωγράφου – 5 προσαγωγές
- Γερμανία: “Σημαντικά περισσότερες” εταιρίες σχεδιάζουν αύξηση των τιμών τους, λόγω των συνεπειών του πολέμου στο Ιράν









