Παράλληλα έγινε γνωστό ότι ο δρόμος είναι ορθάνοικτος για την ανανέωση για άλλα ακόμη πέντε χρόνια της θητείας του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή.
Συγκεκριμένα:
- Φιλοδώρημα: Θεσπίζεται αφορολόγητο 300 ευρώ μηνιαίως για τον κάθε εργαζόμενο που λαμβάνει φιλοδωρήματα μέσω POS, ενώ θα απαλλάσσονται και από τις ασφαλιστικές εισφορές. Από εκεί και πέρα για το επιπλέον ποσό θα υπάρχει φορολόγηση στην κλίμακα ενώ δεν θα καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές.
- Μπλοκάκια: Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος και για τους αμειβόμενους με μπλοκάκι από το 2025.
- Φορολογικές δηλώσεις: Θα υποβάλλονται κάθε χρόνο από τις 15 Μαρτίου έως και τις 15 Ιουλίου. Θεσπίζεται κλιμακωτή έκπτωση από 4% έως 2% ανάλογα με τον χρόνο υποβολής των δηλώσεων.
- ΑΑΔΕ: Έρχονται αλλαγές στο διοικητικό μοντέλο ενώ, μεταξύ των άλλων, θεσπίζεται και η δυνατότητα για 2η ανανέωση της θητείας για τον διοικητή.
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης έπλεξε το εγκώμιο του νυν διοικητή Γιώργου Πιτσιλή, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για την ανανέωση της θητείας του που λήγει στο τέλος του έτους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυρ. Μητσοτάκης: «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο τους»
- Eurovision 2026: Με Μπέτυ Μαγγίρα και Κλαυδία θα αποκαλυφθούν οι 28 φιναλίστ – Δείτε πότε
- Τα λόγια του Τραμπ για την απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν – Η ατάκα για τους Τόμαχοκ, vid
- Επίσκεψη αρχηγού ΓΕΝ στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών
- Ουκρανικό ζήτημα: Υπάρχουν ακόμη μερικά «πολύ ακανθώδη ζητήματα», σύμφωνα με τον Τραμπ
- Λεπτομέρειες για την απόπειρα επίθεσης κατά της κατοικίας του Πούτιν έδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
- ΕΛΑΣ: Έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη – Εντόπισαν πλήθος παραβάσεων
- «Αναλάβετε τις ευθύνες σας»! Ποιούς αφορά το μήνυμα του Γκουτέρες;
- Τραγωδία στην Κρύα Βρύση Μετεώρων: Δυο αδέλφια βρέθηκαν νεκρά στο σπίτι τους
- Ελληνικός Τουρισμός: Οι 5 βασικές τάσεις και προκλήσεις της επόμενης μέρας









