Φόροι στα «υπερκέρδη»: Νέος χαμός με ΠΑΣΟΚ, vid

Έχουμε χάσει το μέτρημα από τις «αβάντες» που κάνει η αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν την πολεμική τους σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις περί αυξήσεων φόρων.

Νέα διάσταση στις πρόσφατες δηλώσεις της Τσαπανίδου (Δείτε ΕΔΩ) από τον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε η πρωινή παρέμβαση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζο, ο οποίος έβαλε στο “κάδρο” των νέων χαρατσιών και τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ.

Όταν ρωτήθηκε για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την φορολόγηση των υπερκερδών δήλωσε σε πρώτη φάση:

«εμείς είπαμε για υπερφορολόγηση των εταιρειών σε ολιγοπωλιακούς τομείς της αγοράς που έχουν αποκτήσει ουρανακοτατεβα κέρδη στην περίοδο τις κρίσης».

Για το αν σε αυτή την κατηγορία θα ενταχθούν και τα σούπερ μάρκετ ο υποψήφιος στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε:

«Έχουμε μιλήσει για ανάγκη να κάνουμε φορολόγηση των υπερκερδών όλων των εταιρειών που μέσα στην κρίση ακρίβειας και ενέργειας έχουν κερδίσει αμύθητα ποσά».

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

O εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, απάντησε στην κριτική της ΝΔ ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κρυφή ατζέντα για «τις προτάσεις μας που οδηγούν σε δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και ανακούφιση των μισθωτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των συνταξιούχων, των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, με τη μείωση άδικων φόρων», όπως ανέφερε σε δήλωσή του.

Σύμφωνα με τον κ. Μάντζο, «αντιθέτως, είναι η ΝΔ εκείνη που έχει κρυφή ατζέντα με δύο μάλιστα κεφάλαια. Πρώτον, η έκθεση Πισσαρίδη και η αναφορά στο Σχέδιο “Ελλάδα 2.0” ότι “βασική φορολογική πολιτική είναι η ενσωμάτωση των εισοδημάτων σε ενιαία κλίμακα φορολογίας ανεξάρτητα από την πηγή. Άρα η ένταξη όλων των εισοδημάτων, ακόμη και των μερισμάτων, σε φορολόγηση που μπορεί να φτάνει και σε συντελεστή 44%!».

Έθεσε στη ΝΔ το ερώτημα αν «παρήγγειλε, ναι ή όχι, το Νοέμβριο του 2022 από το ΙΟΒΕ μελέτη για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών;». Τόνισε ακόμη:

«Τι λέει αυτό το επτασφράγιστο μυστικό της μελέτης και δεν μας το απαντούν από προχθές που ρωτώ; Τι σκοπεύουν να κάνουν; Θα πάνε σε αύξηση τεκμηρίων; Θα πάνε σε περιορισμό των εκπτώσεων από τα ακαθάριστα έσοδα; Τι ακριβώς έχουν δεσμευτεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή;» και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτή είναι η κρυφή ατζέντα της ΝΔ».

(ΦΩΤΟ:freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί