Σύμφωνα με το meteo.gr, το φετινό καλοκαίρι χαρακτηρίστηκε από 13 ημέρες με ισχυρούς ανέμους τον Ιούλιο και 18 ημέρες τον Αύγουστο.
Οι αντίστοιχες μέσες τιμές της τελευταίας δεκαπενταετίας είναι 17 και 19 ημέρες, αντιστοίχως. Επομένως, το 2023 ο αριθμός των ημερών με ισχυρούς ανέμους είναι χαμηλότερος του μέσου όρου και τους δύο καλοκαιρινούς μήνες.
Ο συνολικός αριθμός των 31 ημερών μέσα στο δίμηνο κατατάσσει το 2023 στην 12η θέση (στα 15 έτη) σε αριθμό ημερών με ισχυρούς ανέμους.
Ο πίνακας που ακολουθεί παρουσιάζει τις ημέρες με ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο (γαλάζια κελιά) από το 2009 έως και τον Αύγουστο του 2023.
Ως κριτήριο για τον χαρακτηρισμό της ημέρας τέθηκε το όριο των 50 km/h ως μέγιστη ριπή ανέμου στο σταθμό του Ε.Α.Α/meteo.gr στην Τήνο-Δημαρχείο. Στο σύνολο των 62 ημερών της χρονικής περιόδου 1ης Ιουλίου έως 31 Αυγούστου, τα 15 τελευταία έτη ο αριθμός των ημερών με ισχυρούς βόρειους ανέμους κυμαίνεται από 20 ημέρες (το 2014), έως 47 ημέρες (το 2016).

(meteo,newsit – freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρεκόρ για τον “Αστερίξ στη Λουζιτανία” – Πούλησε 1,65 εκατ. αντίτυπα στη Γαλλία, τα περισσότερα της 20ετίας
- Θεσσαλονίκη: Πήραν φωτιά οι ψησταριές – Παραμονή Πρωτοχρονιάς με μουσική και χορό παρά το κρύο, vid
- Η γλυκιά φωτογραφία του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη μητέρα του και το 957ό γκολ με την πλάτη! vid
- «Μεγάλωσα με τον Κιάνου»: Ο Τομ Κρουζ αποθεώνει τον Κιάνου Ριβς και αποκαλύπτει
- Ηράκλειο: Δύο συλλήψεις για κλοπές σε φαρμακείο και σε κατάστημα ενδυμάτων
- Δήμος Αθηναίων: Ορισμός αντιδημάρχων και εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων για το 2026
- Σ. Φάμελλος: Το 2026 να είναι η χρονιά των θετικών ανατροπών
- Το μεγαλύτερο και πιο συναρπαστικό zipline στον κόσμο! Δείτε βίντεο
- Νέα ψηφιακή εποχή – Η ανάρτηση Παπαστεργίου για το 2025 και το 2026 που αφορά τους πάντες
- Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες









