Φάμελλος: Το έγκλημα των Τεμπών έχει συνδεθεί με σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες

«Από όλα όσα έχουν αναδειχθεί στη δημόσια συζήτηση και την διαδικασία της προανάκρισης, το έγκλημα των Τεμπών έχει συνδεθεί με σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες και ιδιαίτερα της πολιτικής ηγεσίας. Έχουμε ευθύνη να μην αφήσουμε κανένα αναπάντητο ερώτημα», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για το αίτημα του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη.

Σημείωσε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα ξανασυμβεί τέτοιο δυστύχημα, να αποδοθούν οι ευθύνες, ότι θα βρουν δικαιοσύνη οι συγγενείς, «και αυτή η ευθύνη βαραίνει τη Βουλή αλλά και την ελληνική δικαιοσύνη που ερευνά το δυστύχημα». Ζήτησε να δεσμευτούν όλοι, ότι δεν θα μείνει τίποτα κρυφό, ότι κανείς και καμία δεν θα υποκλιθεί σε κομματικές προτεραιότητες, ελιγμούς, μεθοδεύσεις. «Να μην επιτρέψουμε καμία αμνήστευση και καμία απαλλαγή από ευθύνες πολιτικών προσώπων, που μπορεί να στηριχτεί σε νομοτεχνικές παγίδες…». Επισήμανε τους «κινδύνους» «αυτές οι διαδικασίες των εξεταστικών και προκαταρκτικών επιτροπών να υποκλιθούν σε συσχετισμούς και πολιτικά κίνητρα». Πρόσθεσε ότι «θα υπερασπιστούμε όμως αυτή τη διαδικασία και θα κριθούμε όλοι και όλες έναντι των πολιτών στο τέλος αυτής της διαδικασίας, που δεν θα περιλαμβάνει μόνο την εξεταστική επιτροπή που συζητάμε σήμερα, αλλά και τις προκαταρκτικές επιτροπές που θα υποβληθούν σήμερα ή σε επόμενο χρόνο για το έγκλημα των Τεμπών».

Επισήμανε ότι η σημερινή διαδικασία δίνει τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση με τα 2/5 των ψήφων της Βουλής να προχωρήσει στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, δηλαδή ενισχύει τη δυνατότητα της μειοψηφίας να ελέγχει την κυβέρνηση. Σημείωσε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα κριθεί πολύ σύντομα αν έχει τη διάθεση να κρυφτεί πίσω από τον κανόνα της πλειοψηφίας και τόνισε ότι θα κριθεί πολύ γρήγορα: από τη συγκρότηση του προεδρείου της επιτροπής, από την αποδοχή ή όχι οι συνεδριάσεις της να γίνουν δημόσιες, από τους περιορισμούς που θα θέσει στον κατάλογο των μαρτύρων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί