«Ευφυή θωράκιση των συνόρων» βλέπει ο Δημοσχάκης την στιγμή που οι ροές ξεφεύγουν

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές της Καθημερινής, καθημερινά, περισσότεροι από 300 παράτυποι μετανάστες αποπειρώνται  να διασχίσουν τα χερσαία σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Εβρο, με αρκετούς από αυτούς να τα καταφέρνουν.

Ενθουσιασμένος εμφανίστηκε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης από τις «καταλυτικές» πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αναφορικά με την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο.  Μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου,  ο βουλευτής χαρακτήρισε ως «ευφυή» τη θωράκιση των ελληνικών συνόρων με όλα τα μέσα και μέτρα που εφαρμόζονται, ενώ υποστήριξε πως με τη νομοθετική πρωτοβουλία «αναμορφώνονται και αυστηροποιούνται οι διαδικασίες απελάσεων και επιστροφών και παρεμποδίζεται η καταχρηστική άσκηση δικαιωμάτων από τους προς απέλαση ή επιστροφή υπηκόους τρίτων χωρών».

Την ίδια στιγμή, βέβαια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές της Καθημερινής, καθημερινά, περισσότεροι από 300 παράτυποι μετανάστες αποπειρώνται  να διασχίσουν τα χερσαία σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Εβρο, με αρκετούς από αυτούς να τα καταφέρνουν. Η πίεση είναι μεγαλύτερη στην περιοχή της Ορεστιάδας, ενώ το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο αλλοδαποί να διασχίζουν παράνομα, αρχικά τα σύνορα Τουρκίας – Βουλγαρίας και στη συνέχεια να εισέρχονται στην Ελλάδα από τα βουνά του Εβρου και της Ροδόπης.
Κάποιες πληροφορίες μάλιστα θέλουν στην περιοχή να περιπολούν το τελευταίο διάστημα άνδρες των ειδικών δυνάμεων του στρατού ξηράς, με αποστολή να ανακόψουν τις λεγόμενες «δευτερογενείς ροές» μεταναστών και προσφύγων από τη Βουλγαρία προς την Ελλάδα. Αυξημένες είναι και οι συλλήψεις διακινητών στους νομούς Εβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.

Από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου αστυνομικοί από τα τμήματα συνοριακής φύλαξης Φερών, Ιάσμου, Σαπών και Κάτω Νευροκοπίου συνέλαβαν έξι διακινητές –Ελληνες και αλλοδαπούς– που μετέφεραν στην ενδοχώρα μετανάστες κρυμμένους σε αυτοκίνητα. Σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποίησαν ακόμα και μηχανές μεγάλου κυβισμού για να ξεφεύγουν από τα μπλόκα της ΕΛΑΣ. Την αύξηση της κίνησης μεταναστών από την τουρκική ενδοχώρα προς τα σύνορα με την Ελλάδα επιβεβαιώνουν και πληροφορίες που έφτασαν στην «Καθημερινή» προερχόμενες από δίκτυα διακινητών.

(evrosonline. gr / photo: screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί