Εξακολουθεί να πέφτει το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη

Στα επίπεδα των μέσων Οκτωβρίου δείχνει να είναι ο ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης κάτι που γεμίζει αισιοδοξία τους επιστήμονες.

Πολύ καλά νέα έρχονται από την Θεσσαλονίκη όσον αφορά στα λύματα και το ιικό φορτίο του κορονοϊού σε αυτά.

Όπως δήλωσε σήμερα ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στον Real Fm 107,1, το ιικό φορτίο του γονιδιώματος του κορονοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης συνέχισε την σταθερή πτωτική του τάση, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις που διενεργούνται, στο πλαίσιο της διεπιστημονικής έρευνας του Αριστοτελείου πανεπιστημίου.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, οι μετρήσεις αυτές περιλαμβάνουν «έστω και για τρεις – τέσσερις μέρες, και την αλλαγή των δεδομένων στην κινητικότητα της Θεσσαλονίκης (με άνοιγμα κομμωτηρίων και click away)», κάτι όμως που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στις μετρήσεις αυτής της εβδομάδας. «Αν δεν προσέξουμε, όμως, μπορεί να επανέλθουμε», προειδοποίησε.

«Το ιικό φορτίο του γονιδιώματος του κορωνοϊού συνέχισε τη σταθερή πτωτική του τάση, βρισκόμαστε περίπου στο σημείο που ήμαστε στις 14-16 Οκτωβρίου και θέλω να πιστεύω ότι οδεύουμε προς το… success story των αρχών Οκτωβρίου», είπε.

(φωτο:eurokinissi)