Έτσι πουλά τσαμπουκά στον Πούτιν η κυβέρνηση! Σε απόθεμα αερίου είμαστε προτελευταίοι πριν τα BARBADOS – ΒΙΝΤΕΟ

Νέα «σφαλιάρα» μετά το πετρέλαιο...

«Έχουμε καθυστερήσει δραματικά στο να έχουμε δικά μας αποθέματα φυσικού αερίου, σε αντίθεση π.χ. με την Κύπρο που πριν από μια εβδομάδα απέκτησε αποθέματα κι είναι αυτάρκης ενεργειακά. Αυτός πρέπει να είναι και ο δικός μας στόχος, ο στόχος της χώρας μας. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν ίδια ενεργειακή πολιτική. Κι όλες βρέθηκαν απροετοίμαστες».

Αυτό συζητάνε ειδικοί για το φυσικό αέριο και την Ελλάδα, της οποίας η κυβέρνηση θέλησε να πουλήσει τσαμπουκά στον Πούτιν με απελάσεις διπλωματών και διάρρηξη σχέσεων.

Μετά την «σφαλιάρα» για το ρωσικό πετρέλαιο, όπου εφοπλιστές προειδοποιούν τον Μητσοτάκη να μην διανοηθεί να επιβάλλει εμπάργκο, καθώς κάνουν δουλειές με τον Ρώσο πρόεδρο – ΕΔΩ, βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, δείχνει πως η Ελλάδα βρίσκεται στην ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ θέση παγκοσμίως στα ενεργειακά αποθέματα, ξεπερνώντας ΜΟΝΟ την νησιωτική χώρα Μπαρμπάντος στην Καραϊβική, ενώ μας περνάει ακόμα και η Αλβανία!!!

Δείτε:

ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Σύμφωνα με το Politico, η χώρα μας δεν θέλει να εγκαταλείψει τα προσοδοφόρα ναυτιλιακά συμβόλαια πετρελαίου για την Ρωσία. Έτσι, μαζί με τη Μάλτα και την Κύπρο, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την πρόταση απαγόρευσης στα πετρελαιοφόρα υπό σημαία ΕΕ ή τον έλεγχο της ΕΕ να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με διπλωμάτες που επικαλείται το δημοσίευμα, η Ελλάδα ανέφερε ως επιχείρημα ότι απλώς πλοία από άλλες χώρες θα έπαιρναν τη θέση των τάνκερ υπό σημαία ΕΕ.

Οι πιέσεις στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από πλοιοκτήτες είναι ΕΝΤΟΝΕΣ!!!

Επισημαίνεται ότι ήδη από χθες η ανταποκρίτρια των New York Times στις Βρυξέλλες, Ματίνα Στεβή έγραφε ότι οι προτεινόμενες κυρώσεις της Κομισιόν αποτελούν μαύρα μαντάτα για τους Έλληνες πλοιοκτήτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνόκτητη ναυτιλία είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως και το μερίδιο των δεξαμενόπλοιων που εξυπηρετούν τις ρωσικές εξαγωγές και είναι ελληνικών συμφερόντων είναι πολύ μεγάλο. Σύμφωνα μάλιστα με τον Ρόμπιν Μπρουκς του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών, έφτασε ως το 52% του συνόλου.

photo eurokinissi

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί