Ετοιμάζεται η Τουρκία να στείλει κύμα αλλοδαπών με κορωνοϊό στη χώρα μας, εν μέσω πανδημίας; (ΒΙΝΤΕΟ)

Eπί ποδός οι ελληνικές αρχές.

Δεν αποτελεί νέο πως η Τουρκία ενδέχεται να εκμεταλλευτεί την συγκυρία με την πανδημία προκειμένου να στείλει στη χώρα μας -και κατ’επέκταση στην Ευρώπη- ορδές αλλοδαπών.

Ωστόσο η γειτονική χώρα έρχεται αντιμέτωπη με ολοένα και κλιμακούμενα προβλήματα όπως είναι η διασπορά του κορωνοϊού και η οικονομική κρίση η οποία ενδεχομένως να ρίξει την Τουρκία στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ.

Έτσι δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο διάστημα η Άγκυρα να αναζητήσει μία νέα «εξωτερίκευση» των προβλημάτων της, όπως ακριβώς έκανε και πριν από μερικές βδομάδες στον Έβρο, αμέσως μετά τα καταστρεπτικά χτυπήματα Ρώσων και Άσαντ στη Β.Συρία.

Μόνο που αυτή τη φορά στην εξίσωση προστίθεται και το μείζον πρόβλημα του κορωνοϊού.

Τα ελληνικά νησιά που τα τελευταία χρόνια δέχονται πρώτα τα μεταναστευτικά κύματα από την Τουρκία θα είναι και τα πρώτα που θα κινδυνέψουν στην περίπτωση που οι Τούρκοι στείλουν αλλοδαπούς θετικούς στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του kathimerini, διαπιστώνεται έντονη κινητικότητα στα παράλια της Μικράς Ασίας από ομάδες αλλοδαπών οι οποίοι έχουν οδηγηθεί από διάφορα κέντρα κράτησης στην ενδοχώρα της Τουρκίας.

Το γεγονός αυτό μαζί με τον εντοπισμό εκατοντάδων βαρκών στα τουρκικά παράλια απέναντι από τη Χίο και τη Λέσβο έχουν θέσει σε συναγερμό τις ελληνικές αρχές.

Θυμίζουμε πως προ ολίγων ημερών και όπως σας είχε ενημερώσει με άρθρο του το el.gr (Δείτε ΕΔΩ), η ίδια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη έθεσε με σχετική της ερώτηση το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο προειδοποιώντας για τις περίεργες κινήσεις των Τούρκων.

Μεταξύ άλλων η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής είχε αναφέρει:

«Δεδομένου ότι η Τουρκία επιχειρεί στο πλαίσιο ενός νέου σχεδίου να εκβιάσει την Ελλάδα και την ΕΕ κλιμακώνοντας ξανά τη μεταναστευτική πίεση, υπό το φως μάλιστα της εκτεταμένης απειλής για τη δημόσια υγεία λόγω της πανδημίας του COVID-19, ερωτάται η Επιτροπή:

Πως αξιολογεί την ανωτέρω κατάσταση, δεδομένου ότι στην περιφρούρηση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ συμμετέχουν ενεργά ισχυρές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής;
Σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύει να προβεί σε περίπτωση που η Τουρκία στείλει παράνομα στην Ευρώπη πλοία με μετανάστες θετικούς στον κορωνοϊό;»

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί