Με την ερώτησή του, ο κ. Αυτιάς «ζητά ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Αρχής για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων».
Πρόκειται για την τρίτη, κατά σειρά, παρέμβαση του ευρωβουλευτή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για το πρόβλημα που πλήττει την περιοχή, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Η πλήρης ερώτηση του κ. Αυτιά έχει ως εξής:
«Είναι η τρίτη φορά που ζητώ ευρωπαϊκή παρέμβαση, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, για ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά στην υπερχείλιση των υδάτων από τη Βουλγαρία, στο νομό Έβρου. Οι εκτεταμένες βροχοπτώσεις, που έπληξαν τη Βουλγαρία απελευθέρωσαν μεγάλο όγκο υδάτων από φράγματα, με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού να έχει ξεπεράσει τα 7 μέτρα, να έχουν πλημμυρίσει 150.000 στρέμματα γης και να έχουν καταστραφεί αγροτικές υποδομές, οδικά δίκτυα και ιδιωτικές περιουσίες. Οι κάτοικοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόχειρα αναχώματα, προκειμένου να μπλοκάρουν την εισροή του νερού στα σπίτια τους. Τρεις δήμοι βρέθηκαν σε τραγική κατάσταση. Απαιτείται άμεση και συντονισμένη ευρωπαϊκή παρέμβαση για τη χρηματοδότηση και τη σύσταση Ευρωπαϊκής Αρχής Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, για την άμεση υποστήριξη του Έβρου. Με την πρόταση αυτή συντάσσεται και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.
Με βάση αυτά τα δεδομένα ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
1) Θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Αρχής Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων για την άμεση υποστήριξη του Έβρου;
2) Θα χρηματοδοτήσει στον Έβρο την κατασκευή πρόσθετων αντιπλημμυρικών έργων για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον;».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Ζελένσκι προτείνει… ενεργειακή εκεχειρία στη Μόσχα
- Ένας Ισραηλινός και ένας Λιβανέζος στρατιώτης σκοτώθηκαν σε διαφορετικά περιστατικά
- Έκτακτο Δελτίο από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία Erminio – Ποιες περιοχές θα πλήξει
- Σενάριο «βόμβα» για το Ιράν – Θα επιχειρήσει ο Τραμπ να κάνει κάτι τέτοιο;
- Εκτοξεύονται σήμερα οι ελληνικοί νανοδορυφόροι “ERMIS” από βάση των ΗΠΑ
- Η Νορβηγία μειώνει προσωρινά τον φόρο στα καύσιμα λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Προειδοποίηση Τ. Θεοδωρικάκου για κίνδυνο εκτόξευσης του πληθωρισμού – Ενδεχόμενη παράταση του πλαφόν στα τρόφιμα
- Ερώτηση Γ. Αυτιά προς την Κομισιόν για τις πρόσφατες πλημμύρες στον Έβρο
- ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Μ. Τρίτη οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης σε 5 περιοχές της χώρας
- Σε μία δεκαετία τα φαρμακεία αναμένεται να μπουν στην εποχή των εκτυπωμένων φαρμάκων









