Έρχονται νέες «καυτές» αποκαλύψεις; Ο Παπαγγελόπουλος μίλησε και για ύπαρξη δεύτερου ηχητικού ντοκουμέντου

Δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο διάστημα να έχουμε και νέες αποκαλύψεις συνοδευόμενες μάλιστα από αποδεικτικά υλικά.

Για την ύπαρξη μίας δεύτερης κασέτας που περιέχει ηχητικά ντοκουμέντα συνομιλιών έκανε λόγο ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα πηγή από το Κίνημα Αλλαγής αποδίδει στον κ. Παπαγγελόπουλο την εξής φράση:

«Οι πρώτες διαρροές, πάντως, έλεγαν πως ο Μιωνής έχει κασέτα, στην οποία εμένα έχει μαγνητοφωνήσει. Άρα έχει και εμένα μαγνητοφωνήσει. Αλλά αυτή δεν την βγάζει. Διότι εγώ το μόνο που είχα πει ήταν “για τα έξοδα”».

Ήδη μετά την έκδηλη ανησυχία που έχει προκαλέσει στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ η χθεσινή κατάθεση του ηχητικού ντοκουμέντου από τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, ο Δ.Παπαγγελόπουλος κατά τη σημερινή του απολογία δεν έκρυψε τους φόβους του και για δεύτερη κασέτα.

Ο κ.Παπαγγελόπουλος μάλιστα έσπευσε να παραδεχθεί πως στην επίμαχη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν (εκτός από τον ίδιο) οι Παππάς και Μιωνής ζήτησε από τον επιχειρηματία να καταθέσει χρηματικό ποσό στον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη υπό τη μορφή δικαστικών εξόδων.

Οι διάλογοι που ανέγνωσε ο Δ.Παπαγγελόπουλος και η επίθεση στον Θανάση Πλεύρη της ΝΔ

Απόσπασμα των πρακτικών της εξέτασης του Νίκου Παππά, τον περασμένο Μάρτιο, δηλαδή παραμονές της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου του, επικαλέστηκε πριν από λίγο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, συνάγοντας πως ήταν σε γνώση της ΝΔ η παράνομη ηχογράφηση της ιδιωτικής συνομιλίας του κ. Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέγνωσε στην προανακριτική επιτροπή το εξής απόσπασμα της εξέτασης του κ. Παππά από τον εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη.

Θ. Πλεύρης: Κύριε Παππά, θα σας κάνω κάποιες εισαγωγικές ερωτήσεις και μετά θα έρθουμε στην επίμαχη συνάντηση αλλά και σε αυτήν του 2013. Ξεκινώντας, να σας πω ότι εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι διαμεσολαβήσεις για να κλείνουν υποθέσεις ιδιωτών. Με ενδιαφέρουν οι διαμεσολαβήσεις για να κλείνουν θέματα με την ελληνική δικαιοσύνη που δεν εξαρτώνται από τη βούληση των μερών. Αυτό διερευνούμε εδώ. Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν είπατε να κλείσει αντιδικία με Φιλιππάκη. Εμένα με ενδιαφέρει εάν υπήρξαν δεσμεύσεις ότι δεν θα ασκηθούν διώξεις για εγκληματικές οργανώσεις κ.λπ. Αυτό για εμένα είναι η ειδοποιός διαφορά.

Εσείς κύριε Παππά, έχετε εκμυστηρευτεί ποτέ σε κανέναν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ενδεχομένως με ανθρώπους, είχαν δική τους ατζέντα και λειτουργούσαν ένα παραδικαστικό σύστημα για να βγάζουν λεφτά;

Ν. Παππάς: Σε καμία των περιπτώσεων.

Θ. Πλεύρης: Ούτε και εκτός Ελλάδας, στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, μιλήσατε με κανέναν;

Ν. Παππάς: Πουθενά.

Θ. Πλεύρης: Έχετε πει σε κανέναν ότι προκειμένου «να σταματούσε η καταδίωξη του Παπασταύρου θα έπρεπε να δώσετε κάτι εναντίον της κυρίας Γκραμπόφσκι”;

Ν. Παππάς: Όχι, όχι».

Μετά την επίκληση των ως άνω ερωτήσεων από την εξέταση του κ. Παππά στην προανακριτική, ο κ. Παπαγγελόπουλος κάλεσε τον εισηγητή της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη, να αυτοεξαιρεθεί.

(ΦΩΤΟ:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί