Έρχονται δύσκολες μέρες – Προειδοποίηση στους Έλληνες: «Η ζωή μας δεν θα είναι ίδια μετά τον κορωνοϊό» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πρωτοφανής σε παγκόσμιο επίπεδο ταυτόχρονη κατάρρευση όλων των οικονομιών αλλάζει άρδην τη ζωή μας.

«Δεν υπάρχει κανείς που να φαντάζεται ότι η ζωή μας θα είναι η ίδια την επόμενη μέρα. Θα υπάρξει ύφεση. Θα υπάρξει πολύ σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Δεν ζούμε σε κανονικότητα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία σε όλους τους τομείς. Η κρίση αυτή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την κρίση που περάσαμε εμείς τα προηγούμενα χρόνια».

Στην εκτίμηση αυτή προέβη ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του το πρωί στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε αναγκαία την έκδοση ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση του οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού, προκειμένου να επανεκκινήσει η οικονομία της Ευρώπης και της Ελλάδος.

Προσέθεσε ότι ο πρωθυπουργός, μαζί με άλλους οκτώ Ευρωπαίους ηγέτες «δίνουν τη μάχη να αντιμετωπισθεί η κρίση με γενναίες αποφάσεις από την ΕΕ, η οποία πρέπει να ακούσει τη φωνή των Ευρωπαίων πολιτών και τη φωνή αυτών των εννέα ηγετών που ζητούν να υπάρξει ευρωομόλογο, να δοθεί ρευστότητα στην οικονομία και να μπορέσει η Ευρώπη -και η Ελλάδα- να επανεκκινήσει την οικονομία της».

Τόνισε ακόμη ότι «είναι αδύνατον να συζητήσουμε ακόμα για την επόμενη μέρα, διότι δεν ξέρουμε πότε είναι η επόμενη μέρα».

«Επόμενη μέρα μπορεί να υπάρξει όταν η επιστήμη έχει βρει ένα εμβόλιο με το οποίο είμαστε σίγουροι ότι σώζουμε ανθρώπινες ζωές. Γι’ αυτό λέμε ότι έχουμε μπροστά μας μεγάλη ανηφόρα.

Το θετικό είναι ότι υπάρχει εθνιή ομοψυχία. Οι πάντες έχουν συνειδητοποιήσει πως αν θέλουμε να γλυτώσουμε από αυτή την κρίση πρέπει να εφαρμόσουμε τα σκληρά μέτρα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος προανήγγειλε πως μέσα στις επόμενες δύο ημέρες, το υπουργείο Εσωτερικών θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων και ριζοσπαστικών λύσεων για τη στήριξη των Δήμων και των Περιφερειών, μέσω νέας ΠΝΠ.

Όπως είπε, «πρέπει να στηρίξουμε την Αυτοδιοίκηση, που έχει στην πλάτη της ένα μεγάλο βάρος για να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία».

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί