Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» η επιβατική κίνηση τον μήνα Απρίλιο ανήλθε σε 2,14 εκατ. αυξημένη κατά 26,8% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2022, είχαν διακινηθεί 1.685.862 επιβάτες (περίοδο κατά την οποία εξακολουθούσαν οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στο αεροπορικό ταξίδι), αλλά και αυξημένη κατά 7,6% σε σχέση με το προπανδημικό έτος 2019. Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση, ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2022 κατά 20,5 % και 29,8% αντίστοιχα.
Σε σύγκριση με το 2019, τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και οι διεθνείς επιβάτες παρουσίασαν άνοδο κατά 15,3% και 4,4% αντίστοιχα.
Συνολικά, κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες του έτους, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε σε 6,6 εκατ., αυξημένη κατά 47,5% σε σύγκριση με το 2022 ( είχαν διακινηθεί 4.484.066 επιβάτες) αλλά και κατά 4% σε σύγκριση με το 2019. Αναλυτικά, τόσο η εγχώρια, όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση, ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2022 κατά 33,8% και 54,7% αντίστοιχα, ενώ παρουσίασαν άνοδο και σε σύγκριση με το 2019, κατά 5,2% και 3,4%, αντίστοιχα.
Πτήσεις
Εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία για τις πτήσεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των πτήσεων κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων μηνών του 2023 ανήλθε σε 59.357, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 19,3% σε σχέση με το 2022 και 2,9% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019. Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 11,6% και 25,8% αντίστοιχα σε σχέση με το 2022, ενώ σημείωσαν άνοδο και σε σύγκριση με το 2019, κατά 6,5% και 0,3% αντίστοιχα.
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















