Επιστροφή στο 2015 θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει τις επαναπροωθήσεις αλλοδαπών: «Ντροπιαστικές πρακτικές για τη χώρα μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πίσω στο...2015 θέλουν να μας γυρίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαποί πέρασαν μαζικά στην Ελλάδα δίχως κανένα έλεγχο.

Την αυστηρή μεταναστευτική πολιτική των κλειστών συνόρων και των επαναπροωθήσεων που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, σε παρέμβασή του ο τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής του κόμματος, Γιώργος Ψυχογιός, χαρακτηρίζει «ντροπιαστικές» τις πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, ανακαλώντας την περίοδο 2015-2019.

Επειδή και οι αριθμοί που καταμαρτυρούνται έχουν τεράστια σημασία, ο κ.Ψυχογιός αναφέρει πως μόνο κατά την 4ετία 2015-19 το Λιμενικό διέσωσε 430.000 αλλοδαπούς στη θάλασσα.

Μάλιστα στην Κουμουνδούρου, παρά τα γεγονότα που προηγήθηκαν στον Έβρο, συνεχίζουν να καταγγέλλουν τις ελληνικές αρχές για την πολιτική αποτροπής που εφαρμόζεται για πρώτη φορά με τόσο ζήλο τα τελευταία χρόνια.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ:

«Κάθε μέρα βλέπουμε σε δημοσιεύματα εικόνες και καταγγελίες για επαναπροωθήσεις ανθρώπων στη θάλασσα. Οι διαστάσεις του φαινομένου είναι μάλιστα τέτοιες που εξέδωσαν ανακοίνωση τόσο η Ύπατη Αρμοστεία όσο και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης μεταξύ άλλων.

Πρέπει να σταματήσει τώρα αυτή η ντροπιαστική πρακτική που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση. Βάζει εν γνώσει της σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και οικογένειες με παιδιά και παραβιάζει τις στοιχειώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, υπονομεύοντας εκτός των άλλων ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο της χώρας.

Καλά θα κάνει ο υπουργός αντί να ζητά ρήτρα εξαίρεσης από τη διεθνή νομιμότητα και αλληλεγγύη στις παραβιάσεις, όπως κάνουν οι χώρες του Βίζεγκραντ, να τρίξει τα δόντια στους Ευρωπαίους Εταίρους και στα όργανα της ΕΕ ώστε να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να υπάρξει δίκαιος καταμερισμός της ευθύνης στα κράτη-μέλη.

Με τις πρακτικές των push-backs που εφαρμόζονται, η χώρα εκτίθεται και μετατρέπεται σε “μαύρο πρόβατο”, προσβάλλεται ευθέως το αίσθημα αλληλεγγύης του λαού μας, αλλά ειδικότερα οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος που με αυταπάρνηση και σε αντίξοες συνθήκες από το 2015 μέχρι το 2019 προχώρησαν σε 430.000 διασώσεις ανθρώπων στη θάλασσα».

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί