• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επί ποδός ο Έβρος: «Περιμένουμε νέο κύμα αλλοδαπών από την Παρασκευή» – Κρίσιμες ώρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Επί ποδός ο Έβρος: «Περιμένουμε νέο κύμα αλλοδαπών από την Παρασκευή» – Κρίσιμες ώρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιο είναι το κλίμα που μεταφέρουν άτομα που είναι άριστοι γνώστες της περιοχής στο Δέλτα του Έβρου.

Προ των πυλών φαίνεται πως βρίσκεται ένα νέο κύμα αλλοδαπών από την Τουρκία προς το ελληνικό έδαφος στον Έβρο, κάτι που καταμαρτυρούν οι πάντες πλέον στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του Νίκου Μουσουνάκη, ταμία του Συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα Έβρου» και ενός από τους πρώτους βαρκάρηδες που εμπόδισε στην είσοδο αλλοδαπών στον Έβρο τον περασμένο Φεβρουάριο:

«Βρισκόμαστε σε επιφυλακή. Μας έχουν ενημερώσει ότι θα επιχειρήσουν την Παρασκευή να περάσουν μαζικά πρόσφυγες και μετανάστες τα σύνορα. Επιτηρούμε συνεχώς την περιοχή και δεν θα αφήσουμε να περάσει ούτε ένας»

Ο ίδιος τόνισε ξανά πως υπάρχει έντονη φημολογία αλλά και ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές σχετικά με τα νέα κύματα αλλοδαπών που θα στείλουν οι Τούρκοι τις αμέσως επόμενες μέρες, εφιστώντας την προσοχή σε όσους σταθούν «στην πρώτη γραμμή» της νέας εισβολής:

«Συνεπικουρούμε τις Αρχές, τόσο τις λιμενικές όσο και τις στρατιωτικές. Και όταν πέσει κάτι στην αντίληψή μας ενημερώνουμε τις αρχές να επέμβουν. Είναι σημαντική η ενίσχυση των συνόρων με αστυνομικές δυνάμεις που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση δεδομένου ότι το Δέλτα του Έβρου είναι δαιδαλώδες και δύσκολο να φυλαχθεί».

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων του καναλιού OPEN σχετικά με την κινητικότητα στην θέση «Μελισσοκομείο» ο βαρκάρης του Έβρου τόνισε πως δεν γνωρίζει τι έγινε στην πραγματικότητα μιας και εκείνες οι περιοχές βρίσκονται πιο βόρεια και δεν έχει οπτική επαφή:

(φωτο:video screenshot)