Έπεσε η πρώτη «σφαίρα» εντός ΝΔ: Ο Μπογδάνος ζητά να ΜΗΝ ψηφιστούν τα μνημόνια των Πρεσπών – ΒΙΝΤΕΟ

Οι πιο δεξιοί βουλευτές αντιδρούν...

Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει έναν «καυτό» Ιούλιο στην Βουλή, καθώς, εκτός των άλλων, το β΄ δεκαπενθήμερο δεν αποκλείεται να εισέλθουν προς κύρωση και τα μνημόνια της συμφωνίας των Πρεσπών, παρά το γεγονός πως τα Σκόπια παραβιάζουν ακόμα και αυτή την μειοδοτική συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης (ΕΔΩ).

Όπως διαβάσατε στο el.gr, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ, έγραψε: «Στο στάδιο του Άμστερνταμ υποστηρίζω δυνατά την εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Μακεδονίας», ενώ το ίδιο όνομα αναγράφεται στην επίσημη εμφάνιση της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας των Σκοπιανών, όπως και στα νομίσματα, τα οποία δεν έχουν αλλάξει.

Η συμπεριφορά του πρωθυπουργού των Σκοπίων αποτελεί κατάφορη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών και η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει την λήξη της. Εντούτοις, κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως η κα Μπακογιάννη αποκαλύπτουν πως οι συμφωνίες συνεργασίας με τα Σκόπια που απορρέουν από την Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστούν στην Βουλή.

Πριν από λίγο όμως, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος διαχώρισε ανοιχτά την θέση του με αυτή την προοπτική.

Οι τρεις διακρατικές συμφωνίες αφορούν το θέμα της φύλαξης του FIR των Σκοπιανών από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, το σύμφωνο για την επίσπευση της ένταξης της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε. και την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών.

Ερωτηθείς σε τηλεοπτικό σταθμό αν η κυβέρνηση θα ψηφίσει την συμφωνία, μέσω των τριών αυτών διαστάσεων, ο κ. Μπογδάνος δήλωσε:

«Αν οι ίδιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν λέγονται Μακεδονία, ακόμα και βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, τότε εμείς δεν πρέπει να βιαστούμε να φέρουμε προς κύρωση τα συγκεκριμένα μνημόνια στην Βουλή.

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως τα μνημόνια δεν πρέπει να έρθουν καθόλου προς κύρωση σε αυτή την κοινοβουλευτική θητεία, δηλαδή να παραμείνουν μία εκκρεμής πίεση απέναντι στα Σκόπια που φαίνεται πως δεν καταλαβαίνουν ότι δεν λέγονται Μακεδονία και δεν είναι συνεπείς προς τις δικές τους υποχρεώσεις».

Δείτε από το 12.15:

Η δήλωσή του αυτή έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το αριστερόστροφο στρατόπεδο εντός ΝΔ και την κα Μπακογιάννη, η οποία ζητά ψήφιση των μνημονίων μέσα στο καλοκαίρι.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί