Με θετικό πρόσημο αναμένεται να κλείσει η φετινή χρονιά ως προς τις αφίξεις από την Κύπρο, παρά το προσωρινό «πάγωμα» κρατήσεων και τις διακυμάνσεις που παρατηρήθηκαν στη ζήτηση -κυρίως τον περασμένο Ιούλιο- λόγω μεγάλων πυρκαγιών.
Οι φυσικές καταστροφές, όπως οι πυρκαγιές και οι σεισμοί, επηρέασαν τις προγραμματισμένες αφίξεις, ωστόσο η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει κεντρική θέση στις ταξιδιωτικές επιλογές των Κυπρίων.
Στο πλαίσιο αυτό η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Κύπρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας, διοργάνωσε με επιτυχία ταξίδι εξοικείωσης (Press Trip) από 4 έως 6 Σεπτεμβρίου 2025 στο νησί της Αίγινας, με τη συμμετοχή τριών Κυπρίων δημοσιογράφων από έγκριτα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κύπρου (ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ- Alpha news live και www.reporter.com.cy). Τους δημοσιογράφους συνόδευσε η προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Κύπρου, Αθηνά Σπακουρή.
Στόχος της δράσης ήταν η ανάδειξη της αυθεντικής ταυτότητας της Αίγινας, που συνδυάζει μοναδικά την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την ελληνική φιλοξενία. Οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι ΜΜΕ από την Κύπρο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αξιοθέατα, τις φυσικές ομορφιές, αλλά και τις γεύσεις του νησιού, μεταφέροντας τις εμπειρίες τους στο ευρύ κοινό μέσα από δημοσιεύματα και αφιερώματα.
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στη στρατηγική του ΕΟΤ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελληνικού τουρισμού, αναδεικνύοντας προορισμούς με ισχυρή ταυτότητα και πλούσιο τουριστικό προϊόν, όπως η Αίγινα, που απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι αποτελεί ιδανική επιλογή για σύντομες αποδράσεις αλλά και για επισκέπτες που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες.
Κατά την σύντομη παραμονή τους στην Αθήνα, οι δημοσιογράφοι συναντήθηκαν στο Γραφείο του με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Ανδρέα Φιορεντίνο, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες στον τομέα του τουρισμού, καθώς και τρόπους ενίσχυσης της προβολής της Ελλάδας στο κυπριακό κοινό.
Στη συνάντηση με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Αίγινας Σ. Καλαμάκη, επισημάνθηκε η σημασία της νέας σύνδεσης του λιμένα Αγ. Μαρίνας Αίγινας με το λιμάνι του Πειραιά και ο ρόλο της στην αύξηση της επισκεψιμότητας στο νησί.
Ο Δήμος Αίγινας εξασφάλισε την πλήρη και ποιοτική φιλοξενία στο νησί, προσφέροντας και μια ξεχωριστή γαστρονομική γευσιγνωσία με βάση το φιστίκι. Στις ξεναγήσεις, τους δημοσιογράφους συνόδευσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Όλγα Πετρίτη.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις σε μοναστήρια, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και σε παραδοσιακά χωριά, δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους δημοσιογράφους να γνωρίσουν σφαιρικά τον προορισμό και να αναδείξουν μέσα από την αρθρογραφία τους το πλήθος των επιλογών που διαθέτει το νησί.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πρακτική άσκηση για νέους επιστήμονες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
- Τι θα είναι στο επίκεντρο της ομιλίας του Τραμπ στον ΟΗΕ
- Η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι ΗΠΑ στον Πούτιν
- Γερμανός πουλάει το «μαγικό» σκωτσέζικο κάστρο του 12ου αιώνα σε τιμή ευκαιρίας… Ο τραγικός λόγος της απόφασης
- Ο πρόεδρος της Συρίας επανέλαβε το αίτημά του η Ουάσιγκτον να άρει επισήμως τις κυρώσεις
- Το βασικό λάθος που δεν πρέπει να κάνετε όταν βράζετε μακαρόνια
- Το Ισραήλ δεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του ΣΑ για την κατάσταση στη Γάζα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Ουρολοίμωξη: Η 2η πιο συχνή λοίμωξη στην Ευρώπη – Οι εξελίξεις σχετικά με την αντιμετώπιση της νόσου
- Θεσσαλονίκη: «Θόλωσα γιατί μου έκανε παρατήρηση» – Τι ισχυρίστηκε ο 50χρονος αδελφοκτόνος
- ΣτΕ: Δεν επιτρέπεται η τακτοποίηση αυθαιρέτων σε κοινόχρηστους χώρους χωρίς κανονισμό οροφοκτησίας
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

συμβουλιο της επικρατείας

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΟΙΚΟΔΟΜΗ

ΕΜΠΟΡΙΟ

ΔΑΝΕΙΑ

ΔΥΠΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
